De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Adviesraad: stroomnetten niet weghalen bij energiebedrijven

door Marlies Hazenberg

Volgens de Algemene Energieraad (AER) moet het kabinet  de elektriciteitsnetten niet afsplitsen van de grote energieleveranciers als Nuon en Essent. Dit meldt het Financieele Dagblad vandaag.

In plaats daarvan moet het Rijk een prioriteitsaandeel nemen in de bedrijven om zo te waken over het publieke belang. De Energieraad, een belangrijk adviesorgaan van de regering, denkt dat afsplitsing de concurrentiepositie van energiebedrijven aantast.  Ook zou het kunnen leiden tot ongewenste overnames door buitenlandse grotere spelers op de energiemarkt..

Deze maand moet minister Brinkhorst uitsluitsel geven over de toekomstplannen voor regionale elektriciteitsnetten. De AER adviseert ook een speciale behandeling voor grootverbruikers van elektriciteit in overweging te nemen. Deze bedrijven zoals Corus en Akzo moeten nu concurreren met 'energieslurpers' in andere landen waar lagere prijzen gelden, zo meldt de Adviesraad.

Eind vorig jaar kwam de Energieraad tot de conclusie dat de discussie over het al dan nìet privatiseren van de netten te weinig werd gevoerd op basis van gedegen onderzoek. De Energieraad vond het toen te vroeg voor een beslissing. Te meer omdat het om een vitaal onderdeel van de energievoorziening gaat. "NET NOG NIET' luidde toen het advies. 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 16 maart 2004
Geactualiseerd: maandag 26 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie