Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Adviesraad: stroomnetten niet weghalen bij energiebedrijven

Volgens de Algemene Energieraad (AER) moet het kabinet  de elektriciteitsnetten niet afsplitsen van de grote energieleveranciers als Nuon en Essent. Dit meldt het Financieele Dagblad vandaag.

In plaats daarvan moet het Rijk een prioriteitsaandeel nemen in de bedrijven om zo te waken over het publieke belang. De Energieraad, een belangrijk adviesorgaan van de regering, denkt dat afsplitsing de concurrentiepositie van energiebedrijven aantast.  Ook zou het kunnen leiden tot ongewenste overnames door buitenlandse grotere spelers op de energiemarkt..

Deze maand moet minister Brinkhorst uitsluitsel geven over de toekomstplannen voor regionale elektriciteitsnetten. De AER adviseert ook een speciale behandeling voor grootverbruikers van elektriciteit in overweging te nemen. Deze bedrijven zoals Corus en Akzo moeten nu concurreren met 'energieslurpers' in andere landen waar lagere prijzen gelden, zo meldt de Adviesraad.

Eind vorig jaar kwam de Energieraad tot de conclusie dat de discussie over het al dan nìet privatiseren van de netten te weinig werd gevoerd op basis van gedegen onderzoek. De Energieraad vond het toen te vroeg voor een beslissing. Te meer omdat het om een vitaal onderdeel van de energievoorziening gaat. "NET NOG NIET' luidde toen het advies. 

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie