Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Agressieve benadering schrikt consument af


De Consumentenbond heeft een enquête gehouden waaruit blijkt dat er nog weinig vertrouwen bestaat in de liberalisering van de energiemarkt per 1 juli 2004.

Met name het agressief werven door groene stroom aanbieders schrikt de klanten af. De meeste ondervraagden verwachten dat dit per 1 juli alleen maar zal toenemen. De huidige manier van benaderen wordt vaak als agressief en oneerlijk ervaren en de vrees bestaat dat de kans op stroomstoringen in de toekomst zal toenemen.

De Consumentenbond vindt het een taak van de toezichthouder op de energiemarkt, de DTe, om de energiebedrijven in de gaten te houden. Het toepassen van oneerlijke en agressieve verkoopmethoden moet met sancties worden bestraft, meent de Consumentenbond. Zij roepen de energieleveranciers dan ook op om klanten zorgvuldiger te benaderen om de vrije energiemarkt een kans te geven.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie