De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

'Beste acties veelal op vergelijkingssite'

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

'Prijsvergelijkers zijn een belangrijk verkoopkanaal voor energieleveranciers. Een gevolg hiervan is dat de beste acties (hoogste kortingen) veelal op de prijsvergelijkers te vinden zijn'. Dat stelt de NMa in het onderzoeksrapport van prijsvergelijkers in de energiemarkt.

Handig hulpmiddel
De onderzoekers vinden dat prijsvergelijkers een handig hulpmiddel zijn om tarieven en voorwaarden van energieleveranciers te vergelijken.  'Dankzij de prijsvergelijkers hoeft een consument niet bij elke energieleverancier afzonderlijk tarieven en voorwaarden te raadplegen.

Bovendien bieden prijsvergelijkers een functionaliteit om het aanbod van energieleveranciers te filteren op aspecten zoals ‘prijs’, ‘looptijd’, ‘groen versus grijs’, etc. Tenslotte is de consument dankzij prijsvergelijkers niet enkel afhankelijk van de (wervings)informatie die door energieleveranciers wordt aangeboden, zo bevelen zij vergelijkingssites aan.

Beste acties
Veel leveranciers blijken speciale acties, zoals eenmalige kortingen voor nieuwe klanten, alleen op prijsvergelijkers aan te bieden, concludeert de toezichthouder naar aanleiding van het onderzoek dat dit voorjaar plaatsvond. Gekeken werd naar de kwaliteit van vergelijkingssites voor electriciteit en gas.

Gaslicht.com, Energiewereld.nl en Totaalwijzer.nl waren drie van de dertien onderzochte sites. Wij zijn een half jaar later eens nagegaan of de beste acties nog steeds op prijsvergelijkers te vinden zijn en kwamen tot een paar opmerkelijke resultaten.

TOP 5 
Energiedirect, Nuon, Greenchoice, E.ON, Oxxio, DONG, Eneco, Main Energie, Atoomstroom, Essent, NEM  

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 15 september 2010
Geactualiseerd: woensdag 28 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie