Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Betaal niet te veel voor energie

door Ӕde de Jong Leestijd: 1 minuut

Steeds meer mensen kiezen voor een vast contract, maar toch betaalt een deel van de consumenten nog steeds te veel voor energie. Zo’n 6% van de consumenten heeft een energiecontract met tarieven bóven het prijsplafond. Maar dat stopt na dit jaar. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in de Monitor Consumentenmarkt Energie

Ongeveer 6% van de consumenten betaalt te veel voor hun energie. Zij hebben nog een energiecontract met tarieven boven het prijsplafond. Het prijsplafond stopt echter na 31 december. Dan betaalt u weer de volle prijs en dat tarief kan als het tegenzit erg hoog zijn!

Wat kunt u hieraan doen?

Het is niet nodig om zulke hoge tarieven voor energie te betalen. Bijna alle energieleveranciers bieden energiecontracten met tarieven onder het prijsplafond. Als u nu een 1-jarig vast contract afsluit, zit u komende winter goed. Ook als de prijzen omhoog gaan. 

En dat is goed mogelijk. Door internationale spanningen kunnen de tarieven zomaar omhoog schieten. Daarnaast is energie in de winter meestal iets duurder, terwijl 80% van uw verbruik in de koude wintermaanden plaatsvindt. Vergelijk daarom nu energiecontracten op Gaslicht.com en stap op tijd over!

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 9 november 2023

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.