Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Biertap voor thuis is stroomverslinder

Leestijd: 2 minuten

De thuistap schroeft de energierekening aardig op. Het apparaat kost per jaar tientallen euro's aan stroom. Dit blijkt althans uit onderzoek van de Consumentenbond.

De thuistap gebruikt ongeveer evenveel stroom als een moderne koelvriescombinatie. Een vol vat bier (vier of zes liter) lekker koel houden bij een kamertemperatuur van 20 graden kost, afhankelijk van de tap, per uur tussen de 40 en 60 watt. Dat betekent op jaarbasis tussen de 55 en 80 euro.

Dit berekent de Consumentenbond tegen een tarief van 15 cent per kWh.* Een klein rondje langs de leveringstarieven van alle energieleveranciers op deze vergelijkingssite leert dat de duurste leverancier t.w. Echte Energie 13,3  cent per kWh vraagt en de goedkoopste Energie:direct 6,2 cent. Dat betekent dat er wel veel verschil zit tussen de eenheidsprijzen! Opgemerkt moet worden dat dit alleen de tarieven voor de levering van elektriciteit zijn en hoogstwaarschijnlijk heeft de Consumentenbond ook de transportkosten erin verwerkt!

Ook op de Energievergelijker van de Consumentenbond, die alleen toegankelijk is voor abonnees, is Echte Energie het duurst en Energie:direct het voordeligst, uitgaande van een gemiddeld huishouden en een eenjarig contract. De informatie is echter minder transparant omdat alleen de totale leveringstarieven getoond worden in deze vergelijking en niet de tarieven per kilowattuur.

De bond constateert dat, nog afgezien van de energiekosten, een pilsje uit de thuistap duurder is dan bier uit fles of blik. De resultaten van het onderzoek staan in de jongste Consumentengids.

* Update 2-5-06  

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 2 mei 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.