De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Bij zonnepaneel 33 cent subsidie per kWh

2 reacties Leestijd: 1 minuut

Mensen die een zonnepaneel aanbrengen en daarmee stroom leveren aan het elektriciteitsnet, krijgen daarvoor een subsidie van 33 cent per kilowattuur. Dit staat in de nieuwe regeling voor het opwekken van groene stroom, die minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) donderdag bekendmaakt. 

In 2006 werd een regeling voor groene stroom stopgezet, omdat de kosten uit de hand liepen. De nieuwe regeling kent in tegenstelling tot de oude een plafond.

Het Rijk vergoedt het onrendabele deel van een investering in een installatie door een subsidiebedrag per kilowattuur geleverde stroom. Dat bedrag is voor zonnepanelen veel hoger dan bij andere vormen van opwekking van energie. De regeling geldt ook voor windenergie, vergisting van biomassa en voor groen gas, of wel gas uit biomassa dat geschikt is voor het aardgasnet.

In de oude regeling was de hoogste vergoeding weggelegd voor windmolens op zee, 9 cent per kilowattuur. Wind op zee is nog niet opgenomen in de nieuwe regeling, omdat er nog geen vergunning is afgegeven voor nieuwe parken. Ook een regeling voor energiezuinig opwekken van stroom door wamtekrachtkoppeling komt later.

Bron: ANP
 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 15 oktober 2019

Reacties (2)

Geplaatst door: J.C. Fischer ()

Die 33 ct is een beetje volksverlakkerij. De stroom van zonnepanelen gaat eerst naar het eigen gebruik. Als er dan nog wat over blijft wordt het elektriciteitsnet gevoed, maar dat zal weinig voorkomen. Als je het echt voordeel wil hebben, dan zal een zonnepaneel rechtstreeks moeten leveren aan het elektriciteitsnet voor 33ct per kilowatt. Dat kopen wij terug tegen de afgesproken prijs voor de normale energielevering. Dan hoeft het geen 15 jaar te duren voor er iets is terugverdiend. Maar kom op Ministerie van Economische zaken, geef gewoon een korting van 50% op de aanschaf van zonnepanelen. Volgens mij zet dat meer zoden aan de dijk dan die ondoorzichtige 33 ct.

Geplaatst door: Cees ()

Hoe lang worden die € 0,33 per kW gegarandeerd 14 dagen of zeker drie weken met zo`n onbetrouwbare overheid ga ik geen stuiver investeren in zaken die 15 jaar lopen om er finacieel uit te springen.
De hoeveelste regeling voor energiebesparing is dit ?
En hoe lang hebben de voorgaande projecten geduurd.
Alleen gekke Henkie trapt hier in

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie