De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Slimme meters rukken massaal op

door Jeanet Woldring 1 reactie

Bij bijna 2 miljoen huishoudens is inmiddels een slimme meter geïnstalleerd. Tot 2020 moeten er ruim 8 miljoen worden geplaatst.

Netbeheerder Stedin in Rotterdam plaatste op 12 januari de 500.000e in zijn werkgebied. Over 4 jaar wil deze netbeheerder 2 miljoen slimme meters aangeboden hebben.

Met de slimme meter in huis krijgen klanten om de maand een overzicht van hun energieverbruik. Dat moet ervoor zorgen dat zij zuiniger worden bij het verlichten en verwarmen van hun huis. Het apparaat kan op afstand worden afgelezen. Het doorgeven van de meterstanden is niet meer nodig.

Mensen met een slimme meter in huis, laten weten het prettig te vinden iedere twee maanden een verbruikersoverzicht te krijgen. Met een slimme meter kunnen ze ook realtime hun verbruik bijhouden. Dat doen inmiddels tienduizenden mensen, volgens een woordvoerder van Netbeheer Nederland.

Stedin-directeur Judith Koole spreekt van een enorme operatie in het werkgebied van de Rotterdamse netbeheerder. Per dag zijn honderden monteurs in hun gebied bezig de nieuwe energiemeters te installeren. Iedere week worden ongeveer 6000 stroom- en gasmeters omgewisseld.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2016
Geactualiseerd: woensdag 1 juni 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: Hans ()

Hoe weet ik of ik al een slimme meter heb?

Opmerking van de redactie op 21-10-2016
Uw netbeheerder kan duidelijkheid geven over welke meter er in uw woning aanwezig is. Via www.eancodeboek.nl kunt u nagaan wie uw netbeheerder is.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie