Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Brinkhorst behoudt vertrouwen in opening energiemarkt

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut


Minister Brinkhorst vertrouwt nog steeds op een succesvolle opening van de energiemarkt op 1 juli 2004. Dit blijkt uit zijn reactie op vragen vanuit de Tweede Kamer.

SP-kamerlid Ada Gerkens schreef de minister een brief met daarin enkele vragen n.a.v. het bericht dat duizenden klanten van Nuon een te hoge voorschotnota hadden ontvangen. Zo wou ze o.a. weten of de energiebedrijven de zaken administratief wel goed op orde zullen hebben voor de liberalisering. De minister heeft beloofd ervoor te zorgen dat per 1 maart alle administratieve problemen van energiebedrijven opgelost zijn.

In zijn reactie legt de minister nogmaals uit dat Nuon zijn fout ruiterlijk heeft toegegeven, en dit ook netjes naar de klant heeft gecommuniceerd. Tevens heeft het bedrijf haar klanten de mogelijkheid geboden om de fout terug te draaien. De te hoge voorschotnota’s kwamen voort uit een fout in een nieuw systeem wat automatisch nieuwe termijnbedragen berekend. Dit nieuwe systeem is één van de maatregelen die moeten leiden tot een verbetering in administratieve processen van het bedrijf.

De minister is van mening dat de nieuwe administratiesystemen fouten eerder moeten kunnen ontdekken en benoemen. Hierdoor zal de communicatie van de energieleverancier richting de klant ook verbeteren.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 28 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.