Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Brinkhorst kwaad op energiebedrijven

Minister Brinkhorst van Economische Zaken is woedend omdat energiebedrijven kleinverbruikers op slinkse wijze aan zich proberen te binden, als de markt voor hen op 1 juli vrij wordt.

Hij gaat daarom snel een maas in de nieuwe wet dichten, zei hij woensdag in de Tweede Kamer.
Het is de bedoeling van de nieuwe wet dat de consument kan kiezen uit meerdere leveranciers. Energiebedrijven, die door de D66-bewindsman niet met name werden genoemd, proberen met een nieuwe bepaling in het contract te voorkomen dat hun klanten kunnen weglopen naar een concurrent.

Nu hebben de meeste consumenten een contract met het energiebedrijf voor onbepaalde duur en een korte opzegtermijn. Brinkhorst heeft vernomen dat deze klanten een brief kunnen verwachten. Als ze niet voor een bepaalde datum, bijvoorbeeld binnen een maand, voor een andere leverancier kiezen zitten zij stilzwijgend nog een jaar vast aan hun oude leverancier.
 
Brinkhorst wil dat de consument de tijd krijgt zich te verdiepen in prijzen en leveringsvoorwaarden en niet voor het blok wordt gezet. "Ik vind deze gang van zaken onacceptabel in een markt die net opengaat." De D66-bewindsman wil voorkomen dat klanten stilzwijgend instemmen met een contract, omdat ze toevallig een brief niet goed hebben gelezen.

Zie ook: Essent wil kleinverbruikers 1 jaar vastleggen

bron: ANP

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie