Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Brinkhorst uit kritiek op advertentie Nuon


Minister Brinkhorst vindt advertenties van Nuon waarin het bedrijf protesteert tegen overheidsbeslissingen verkwisting van publieke gelden.

De Minister doelt hiermee op de paginagrote advertenties van Nuon die vorige week te lezen waren in verschillende landelijke dagbladen. Nuon protesteert hierin tegen de voorgenomen beslissing van de Minister om het leveringsbedrijf en het netwerkbedrijf van Nuon op te splitsen. Dit ter bevordering van eerlijke concurrentie. Nuon-directeur Ludo van Halderen is van mening dat de minister met de afsplitsing een probleem oplost dat niet bestaat en dat hij zijn standpunt niet op feitelijke argumenten baseert.

Brinkhorst schatte dat de advertentiecampagne rond een half miljoen euro moet hebben gekost. In deze advertenties protesteert het bedrijf tegen overheidsbeslissingen terwijl het bedrijf in handen is van lagere overheden (gemeenten en provincies).

Het spreekwoord:  de (grote) pot verwijt de (kleine) ketel  dat hij zwart ziet, zou hier wel eens kunnen gelden. Diverse keren moesten nieuwe leveranciers namelijk knarsetandend toezien hoe Nuon zijn eigen klanten ontmoedigde om uit te kijken naar een andere leverancier.

Er zijn in het verleden door Nuon uitlatingen gedaan waarbij op z'n minst vraagtekens  geplaatst kunnen worden. Het bedrijf meent een overstap van een ander energiebedrijf naar Nuon binnen 5 dagen te kunnen voltooien. Een termijn die volgens Gaslicht.com voorlopig nog praktisch onmogelijk is.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie