De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Brinkhorst uit kritiek op advertentie Nuon

door Marlies Hazenberg


Minister Brinkhorst vindt advertenties van Nuon waarin het bedrijf protesteert tegen overheidsbeslissingen verkwisting van publieke gelden.

De Minister doelt hiermee op de paginagrote advertenties van Nuon die vorige week te lezen waren in verschillende landelijke dagbladen. Nuon protesteert hierin tegen de voorgenomen beslissing van de Minister om het leveringsbedrijf en het netwerkbedrijf van Nuon op te splitsen. Dit ter bevordering van eerlijke concurrentie. Nuon-directeur Ludo van Halderen is van mening dat de minister met de afsplitsing een probleem oplost dat niet bestaat en dat hij zijn standpunt niet op feitelijke argumenten baseert.

Brinkhorst schatte dat de advertentiecampagne rond een half miljoen euro moet hebben gekost. In deze advertenties protesteert het bedrijf tegen overheidsbeslissingen terwijl het bedrijf in handen is van lagere overheden (gemeenten en provincies).

Het spreekwoord:  de (grote) pot verwijt de (kleine) ketel  dat hij zwart ziet, zou hier wel eens kunnen gelden. Diverse keren moesten nieuwe leveranciers namelijk knarsetandend toezien hoe Nuon zijn eigen klanten ontmoedigde om uit te kijken naar een andere leverancier.

Er zijn in het verleden door Nuon uitlatingen gedaan waarbij op z'n minst vraagtekens  geplaatst kunnen worden. Het bedrijf meent een overstap van een ander energiebedrijf naar Nuon binnen 5 dagen te kunnen voltooien. Een termijn die volgens Gaslicht.com voorlopig nog praktisch onmogelijk is.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2004
Geactualiseerd: woensdag 28 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie