Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Centrica neemt klanten Go Energy over

Leestijd: 2 minuten

Energieleverancier GO Energy uit het Brabantse Son is failliet verklaard. Een woordvoerster van de rechtbank in Den Bosch heeft dat gemeld. Centrica Netherlands neemt het klantenbestand over, zo werd vrijdagavond bekend.

Over de overnameprijs zijn geen mededelingen gedaan. In 2005 nam het Britse beursgenoteerde energiebedrijf Centrica de Nederlandse energieleverancier Oxxio over voor 137 miljoen euro. Het is alweer vijf jaar geleden dat de  eerste energieleverancier failliet ging:  EnergyXS, destijds de grootste nieuwkomer op de Nederlandse energiemarkt.  

NMa trekt leveringsvergunning in
Enkele momenten voor het faillissement werd uitgesproken, had mededingingsautoriteit NMa de vergunning voor levering van energie al ingetrokken. De circa 15000 klanten hoeven zich echter geen zorgen te maken dat zij geen stroom of gas meer krijgen. Om ervoor te zorgen dat de levering van elektriciteit en gas gewoon blijft doorgaan, heeft de overheid een regeling opgesteld die ervoor zorgt dat een zogenaamde "noodleverancier" de levering op zich neemt.

Overstappen mogelijk na 10 werkdagen
Om te voorkomen dat het een chaos wordt wanneer een vergunning van een energieleverancier wordt ingetrokken, is bepaald dat consumenten gedurende een periode van maximaal 10 werkdagen (de "vensterperiode") niet van leverancier mogen overstappen naar een andere energieleverancier. Gedurende deze "vensterperiode" wordt bekeken of de energieleverancier kan doorstarten of dat een andere energieleverancier de klanten overneemt. Indien dat niet lukt, worden alle klanten van de energieleverancier door de landelijke netbeheerder elektriciteit (TenneT) en gas (GTS) volgens een verdeelsleutel toebedeeld aan bestaande energieleveranciers, de zogenaamde noodleveranciers. 

Hoe zit het met een opzegtermijn?
Na de "vensterperiode" kunt u altijd met een opzegtermijn van 30 dagen van leverancier wisselen. Als u een contract voor onbepaalde duur heeft, is dit kosteloos. Als u een contract voor bepaalde duur heeft, kan hiervoor een opzegvergoeding in rekening worden gebracht.

Wat gebeurt er nu Centrica het klantenbestand koopt?
Centrica is verplicht om de contracten en de voorwaarden over te nemen. Dit betekent voor u als klant dat uw oude contractvoorwaarden en dus ook uw oude tarieven gewoon gehandhaafd blijven. Uiteraard mag de nieuwe leverancier u wel nieuwe aanbiedingen doen, maar daar hoeft u niet op te reageren. U mag in een dergelijk geval wel met inachtneming van een opzegtermijn overstappen naar een andere aanbieder.
 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 6 januari 2023

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie