Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Cogas viert 40e verjaardag met gratis stroom

Leestijd: 2 minuten

Cogas Energie bestaat vandaag precies 40 jaar. Dat wil het Almelose energiebedrijf vieren met al haar klanten en relaties. Er is een speciale jubileumsite geopend waar veertig weken lang diverse prijzen weggegeven worden. Dat schrijft de Twentsche Courant Tubantia. 

Nieuwe klanten die zich aanmelden krijgen als welkomstcadeau veertig dagen gratis stroom. Alle huidige Cogas-klanten ontvangen een dezer dagen een feestelijk getint magazine met diverse klantvoordelen. Onder hen verloot Cogas ook een reis naar het eiland Lanzarote. Via de jubileumsite kunnen vaste Cogas-klanten ook veertig weken lang meedingen naar andere prijzen.

Cogas Energie is ontstaan in 1966 toen de gemeenten Ambt Delden, Diepenheim en Markelo overgingen tot oprichting van een eigen gasbedrijf. Gaandeweg sloten meer gemeentes zich aan die tevens aandeelhouders zijn. Nu veertig jaren verder is Cogas op diverse terreinen actief.

Zo vervulde Cogas in de jaren 90 een voortrekkersrol in Nederland met de introductie van rijden op aardgas. Cogas wekt nu als een van de weinige energiebedrijven duurzame energie op door geschilderd en gelakt hout te verbranden. Dit gebeurt in de nieuwe biomassacentrale in Goor.

Ook is er een flinke impuls gegeven aan de ontwikkeling van breedbandtoepassingen in Twente. Inmiddels is Cogas uitgegroeid tot zesde speler op de Nederlandse Energiemarkt.

Cogas levert elektriciteit aan meer dan 120.000 huishoudens en bedrijven. Bovendien levert Cogas Energie gas aan 175.000 huishoudens en bedrijven. Dochteronderneming Cogas Kabel voorziet verder inmiddels 80.000 klanten van radio- en tv-signalen. (Bron: Tubantia)

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 21 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.