De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Consument shopt voor goedkopere energie

door Marlies Hazenberg 3 reacties Leestijd: 2 minuten

Klanten wisselen sneller van energieleverancier. Zodra ze elders goedkoper terecht kunnen, zeggen ze hun oude leverancier vaarwel. Zo verloor Nuon in het tweede kwartaal ongeveer tienduizend klanten.

,,De Nederlandse markt is veel concurrerender geworden. Er zijn een heleboel aanbieders. Klanten reageren daar op'', zegt Doede Vierstra van Nuon. Zowel Nuon als Essent profileerden zich afgelopen jaar steeds meer als energie-aanbieders met voordelige tarieven.  Essent rekent zichzelf - op basis van eigen onderzoek- tot één van de goedkoopste leveranciers van Nederland. Alleen Energie:direct - een dochterbedrijf van Essent - is goedkoper.

Ondanks de stevig gedaalde omzet, voornamelijk veroorzaakt door het warme weer, heeft Nuon 'een buitengewoon' goed halfjaar achter de rug, zo blijkt uit de pas gepresenteerde cijfers. Met name in België en Duitsland ging het goed. Bij onze Zuiderburen wierf Nuon 14.000 klanten op de Waalse markt, die per 1 januari is vrijgemaakt. In Duitsland heeft Nuon 70.000 nieuwe huishoudelijke klanten aangetrokken, onder meer door een prijsverhoging door concurrent Vattenfall. De netto halfjaarwinst daalde wel met twaalf procent tot 486 miljoen, maar een vergelijking met het eerste halfjaar van 2006 is niet reëel omdat toen grote, eenmalige winsten werden geboekt.

Om in Nederland niet nog meer klanten te verliezen én om huidige klanten te behouden, geeft Nuon een exclusieve actiekorting van maar liefst 142 euro, wanneer consumenten zich aanmelden voor BudgetEnergie via een van onze vergelijkingssites zoals Gaslicht.com of Energiewereld.nl. Ook als u al klant bent van Nuon, kunt u gebruikmaken van deze actie en krijgt u 142 euro op uw bankrekening gestort. Opgemerkt moet worden dat de energietarieven weliswaar laag zijn, maar maandelijks aangepast kunnen worden. Wie liever voor zekerheid kiest en toch een exclusieve actiekorting wil opstrijken, kan wellicht beter kiezen voor ENECO Energie. De kleinste van de grote 3 energiebedrijven is deze week namelijk ook gekomen met een exclusief voordeel van 155 euro voor wie zich online aanmeldt!

Online aanmelden: Nuon BudgetEnergie  -  ENECO Garantieprijs Ecostroom en /of Gas zomeractie

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 28 april 2021


Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Reacties (3)

Geplaatst door: Hein ()

Oxxio staat in deze tabellen als gunstig. Maar..... als je verlengt moet je ruim 2 % meer betalen dan de tarieven die op hun website staan. Je kunt ook niet gebruik maken van die tarieven als je er om vraagt.
Betekent: opzeggen.... maar gas en electra vervallen niet op één dag.... u voelt al nattigheid?? Dat noemen ze klantvriendelijk!!!!!!!

Geplaatst door: Fred Pustjens ()

Kijk hoe wanhopig de klant is en zoekt naar de goedkoopste oplossing. Mensen die is er niet !!! Het zijn de algemene voorwaarden van de leverancier die uiteindelijk nepalen dat u te veel betaald. Winstbejag speelt de grootste rol ook bij deze bedrijven, deze winst wordt opgevijzeld met onbegrijpbare taal als correctiefatoren, temepratuurtoeslagen en noem maar op. Ik zou zeggen, 1 jaar lang, bakkie koud water en de open haard stoken, m.a.w. geen eniergie meer afnemen. Wedden dat we binnen 1 jaar de prijzen naar beneden zien suizen,......De consument bepaald de prijs, je moet er wel wat voor doen. Vraag maar eens aan Appie Heijn, mensen bleven weg,prijzen worden verlaagd. Dus mensen,.....tis even doorbijten , maar ik doe me al wassen met koud water en stook mijn open haard, nu jullie nog,..........

Geplaatst door: Peter ()

Essent vindt zich de goedkoopste aanbieder van energie op haar dochtersbedrijf energiedirect na.
Het blijkt dat Essent dus niet zo goed kan rekenen.
In de vergelijking staan ze op de vijftiende plaats of zoiets in die richting.
Hun directeur kan waarschijnlijk beter rekenen want die gaat per jaar met negen ton naar huis.
Allemaal verdiend met die zogenaamd goedkope tarieven.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie