De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Consumenten krijgen bedenktijd

door Marlies Hazenberg


Het regionale energiebedrijf NRE uit Zuidoost-Brabant voert per 1 juli a.s. een wijziging door in haar algemene voorwaarden voor consumenten en klein-zakelijke aansluitingen. Grootste verandering in de Bijzondere Voorwaarden is het opnemen van een opzegtermijn van 30 dagen voor kleinverbruikers, welke geldt bij overeenkomsten met een minimale looptijd van 1 jaar of langer.

Hiermee speelt het bedrijf in op een wijziging van de Energiewet die begin deze maand door de Tweede Kamer is goedgekeurd. Die bepaalt o.a. dat een afnemer 'elke overeenkomst tot levering van elektriciteit kan beëindigen met inachtneming van een termijn van dertig dagen.' Het maakt daarbij niet uit of er een contract voor onbepaalde of bepaalde duur (bijvoorbeeld 1 of 2 jaar)  gesloten is. In hetzelfde artikel van maximale opzegtermijnen staat ook dat een consument die niet expliciet gekozen heeft voor een contract voor bepaalde duur, automatisch een contract voor onbepaalde tijd heeft. D.w.z. waar hij zonder 'boete' met in achtneming van 30 dagen opzegtermijn vanaf kan.
 

Ook Eneco heeft deze regel inmiddels al opgenomen in haar algemene voorwaarden. De bepaling is van wezenlijk belang voor de keuzevrijheid van de consument. In april kondigde Essent nog aan dat klanten die per 1 augustus a.s. nog geen specifieke keuze hadden gemaakt,   stilzwijgend 'vastgelegd' zouden worden voor een contract voor de duur van 1 jaar. Dit voornemen stuitte op veel verzet.

Hierna kwam de regering met de wetswijziging die er o.a. voor zorgt dat een consument slechts een opzegtermijn van 30 dagen heeft, ook al heeft hij nog niet voor een nieuw contract gekozen. Zo heeft men de mogelijkheid eerst rustig de verschillende aanbiedingen af te wachten om vervolgens een welbewuste keuze te maken.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2004
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie