De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Consumenten tevreden over de overstap energieleverancier

door Marlies Hazenberg

Steeds meer consumenten hebben vertrouwen in de energiemarkt. Dat komt onder meer tot uiting in de tevredenheid over de verwerking van een overstap. Slechts negen procent van de overstappers was hier ontevreden over. Dit blijkt uit een rapport van de Autoriteit Consument Markt over het tweede halfjaar van 2012. Ook uit de beoordelingen op Gaslicht.com blijkt dat het merendeel zeer tevreden is over het overstapproces.

Tevredenheid en vertrouwen

Bijna de helft van de consumenten had in 2010 vertrouwen in de energiemarkt. Dit percentage is in twee jaar tijd gestegen naar 65 procent. Dit vertrouwen blijkt ook uit het feit dat ruim een derde van de consumenten van plan is om binnen nu en twee jaar over te stappen.

Nog nooit zoveel overstappers

Sinds de opening van de energiemarkt in 2004 zijn nog nooit zoveel consumenten overgestapt als in 2012. De overstap naar een andere energieleverancier is een aantal consumenten zo goed bevallen dat ruim een derde zegt al twee keer te zijn geswitcht sinds 2004. Een op de tien is zelfs al drie keer veranderd.

Betrouwbare beoordelingen

De tevredenheid van overstappers kan worden bevestigd door Gaslicht.com. Op onze vergelijkingssite vindt u beoordelingen van consumenten die daadwerkelijk zijn overgestapt via Gaslicht.com. Deze gecontroleerde -vaak hoge- cijfers tonen aan dat het overstapproces doorgaans bijzonder goed verloopt.

Persbericht en rapport op de website van ACM

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 10 april 2013
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie