De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Consumentenbond beducht voor liberaliseringschaos

Leestijd: 2 minuten

Voordat de politici een beslissing nemen in de tweede kamer (eind mei 2003) waarschuwt de consumentenbond voor een rampenscenario voor de energieconsument als gevolg van de liberalisering van de energiemarkt. De wet moet drastisch anders, aldus de Consumentenbond.

 Vanaf 1 januari 2004 mogen 7 miljoen huishoudens hun eigen leverancier kiezen. Energiebedrijven en de Energieraad hebben eerder hun twijfels geuit over de vrijmaking. De consumentenbond sluit zich bij de rijen aan.

De bond eist aanpassing van de wet op tien punten ten gunste van de consument. Pijnpunten zijn o.a. gevaar bij faillissement van hun leverancier, consumenten weten vaak niet dat een contract persoonsgebonden is en kunnen mogelijk dubbele contracten tekenen en dus dubbele rekeningen krijgen, veel energiebedrijven hebben geen leveringsvergunning en moet heldere informatie komen over prijs en kwaliteit van de producten.

De commissie Van Rooy zet de risico's voor de consument bij de liberalisering op een rij.  Tot de tijd dat het rapport van die commissie uitkomt moet de overheid in ieder geval toezien op naleving van de huidige wetgeving, vindt de bond.

Bron ANP 21-5-03

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: zondag 11 mei 2003
Geactualiseerd: donderdag 22 mei 2003

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie