De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Consumentenbond constateert stijging stroomverbruik PC's.

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut

De plasmaschermen van PC's zijn zeker energiezuinig. Er worden aanzienlijke energiepremies uitgekeerd bij aankoop van plasmaschermen. Echter, over de gehele linie is van energiebesparing niets te merken bij tien desktop-pc's die door de Consumentenbond zijn onderzocht.

De nieuwste modellen blijken zelfs meer stroom te gebruiken dan die van 2002, namelijk van 192 naar 200 kWh per jaar. UItschieters zijn de Q-motion en de Headstart. Zij gebruiken circa 65% meer stroom dan de pc van MyCom.

De Consumentenbond waarschuwt nogmaals tegen het bekende feit, dat pc's ook veel stroom gebruiken als ze niet in gebruik zijn, maar wel stand by staan. Een PC, die bijna een geheel jaar stand by staat gebruik 120- 150 kWh per jaar.

Uiteraard zijn de PC's ook op meer praktische kanten onderzocht.
Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: zondag 13 juli 2003
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie