Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Consumentenbond constateert stijging stroomverbruik PC's.

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut

De plasmaschermen van PC's zijn zeker energiezuinig. Er worden aanzienlijke energiepremies uitgekeerd bij aankoop van plasmaschermen. Echter, over de gehele linie is van energiebesparing niets te merken bij tien desktop-pc's die door de Consumentenbond zijn onderzocht.

De nieuwste modellen blijken zelfs meer stroom te gebruiken dan die van 2002, namelijk van 192 naar 200 kWh per jaar. UItschieters zijn de Q-motion en de Headstart. Zij gebruiken circa 65% meer stroom dan de pc van MyCom.

De Consumentenbond waarschuwt nogmaals tegen het bekende feit, dat pc's ook veel stroom gebruiken als ze niet in gebruik zijn, maar wel stand by staan. Een PC, die bijna een geheel jaar stand by staat gebruik 120- 150 kWh per jaar.

Uiteraard zijn de PC's ook op meer praktische kanten onderzocht.
Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.