De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen u graag terug

Terug naar het nieuwsoverzicht

ConsuWijzer: EnergieFlex failliet

door Jeanet Woldring 15 reacties

EnergieFlex is vandaag failliet verklaard. Dat meldt ConsuWijzer, het overheidsloket voor consumenten van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Vorige week werd bekend dat de energieleverancier in financiële moeilijkheden verkeerde.

Gevolgen voor klanten

Voor klanten van EnergieFlex verandert nog niets, stelt ConsuWijzer, die veel vragen ontvangt van klanten. Tot en met woensdag 31 oktober hebben zij te maken met een zogenaamde ‘vensterperiode’, waarbij zij niet kunnen overstappen naar een andere energieleverancier. 

Opzegtermijn

Tijdens en na de vensterperiode krijgen klanten gewoon elektriciteit en gas. Op het moment dat de vensterperiode afloopt, vanaf donderdag 1 november, kunnen mensen alsnog overstappen. Daarbij geldt wel een opzegtermijn van dertig dagen. Een curator buigt zich nu over het faillissement van EnergieFlex. Die kijkt de komende tijd of alle schulden (dus ook van klanten) betaald kunnen worden. 

Veel vragen ConsuWijzer

ConsuWijzer krijgt veel vragen van klanten of ze nog geld terugkrijgen, zoals een welkomstpremie of betaalde termijnbedragen. Ook wordt er om advies gevraagd of ze betalingen kunnen stoppen of storneren. Het overheidsloket zegt niet te kunnen adviseren om dit wel of niet te doen. En raadt aan om voor verder advies contact op te nemen met bijvoorbeeld het Juridisch Loket.

Lees de vragen en antwoorden over EnergieFlex op ConsuWijzer

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (15)

Geplaatst door: Mathieu Dijkstra ()

als ze je energie afsluiten verstootten ze tegen de mensen rechten dit mag niet:

Artikel 25 - Een ieder heeft recht op een levensstandaard, die hoog genoeg is voor de gezondheid en het welzijn van zichzelf en zijn gezin, waaronder inbegrepen voeding, kleding, huisvesting en geneeskundige verzorging en de noodzakelijke sociale diensten, alsmede het recht op voorziening in geval van werkloosheid, ziekte, invaliditeit, overlijden van de echtgenoot, ouderdom of een ander gemis aan bestaansmiddelen, ontstaan ten gevolge van omstandigheden onafhankelijk van zijn wil.

Moeder en kind hebben recht op bijzondere zorg en bijstand. Alle kinderen, al dan niet wettig, zullen dezelfde sociale bescherming genieten.

Geplaatst door: Diana Steenbruggen ()

Hier nog een gedupeerde van Energieflex. Zij failliet en ik als klant overgenomen door Innova Energie per 1 november. Ehhh... ik heb daar geen akkoord voor gegeven! Ja er was een vensterperiode tot en met 31 oktober. In deze periode kan je zelf niet overstappen. Per 1 november ineens klant bij Innova Energie. Hoe en wat met mijn privé gegevens? Ik ben als klant overgekocht Door hen.
Opzegtermijn van 30 dagen? Maar ik heb geen akkoord gegeven, hoe kan ik klant zijn? Ik wil niet hoeven opzeggen, ik wil gewoon geen klant zijn bij Innova Energie met vele negatieve reacties van een onbekende firma! Iemand bekend met dit probleem?

Opmerking van de redactie op 05-11-2018
U kunt een overstap aanmelden voor een andere energieleverancier. Wij raden aan om ze dan de volgende dag even op te bellen en de situatie voor te leggen. Wellicht kunnen zij in overleg snel starten met leveren.

Voor vragen mag u ook altijd contact met ons opnemen.
Geplaatst door: M kok ()

Waar kan ik tenslotte terecht voor goed advies qua storneren/blokkeren. Ook bij het juridisch loket kan men geen goed advies geven hierover. Wat gebeurt er als ik deze handelingen verricht. Zit niet te wachten op deurwaarders straks

Opmerking van de redactie op 05-11-2018
Helaas durven wij de gevolgen hiervan niet te zeggen. Dat is ook een reden dat we niet aanraden om te storneren. U kunt ook altijd nog even contact opnemen met de curator van EnergieFlex. Wellicht kunnen zij u hier wat meer informatie over geven.
Geplaatst door: De Hoef ()

Ook ik heb gelukkig een laatste voorschot gestorneerd en ook ik heb een herinnering gekregen dit bedrag alsnog over te maken. Ik heb uitgerekend, dat ik meer dan €1000 teveel heb betaald aan voorschotten. Hoe is het mogelijk, dat EnergieFlex mij vraagt alsnog extra te betalen. Waar halen ze het lef vandaan. Ik ga dit bedrag niet betalen: eerst een eindafrekening.

Geplaatst door: Geurts ()

Ook ik heb termijnbedrag gestorneerd en ook ik kreeg per email de "herinnering" aan openstaand termijnbedrag. Ik heb geantwoord dat ik graag een eindafrekening ontvang met de werkelijk afgenomen energie tot 1 november. Als blijkt dat ik moet betalen zal ik dat per omgaande voldoen. Het lijkt mij volstrekt onredelijk om betalingen te doen terwijl ik op basis van mijn eigen informatie over afgenomen en teruggeleverde energie eerder recht heb terugbetaling van teveel betaalde termijnbedragen.

Geplaatst door: Wouter V ()

Slachtoffer,
U noemt uzelf slachtoffer maar u bent een fraudeur. Anderen worden het slachtoffer van uw handelen. Energieflex is, neem ik aan, niet expres failliet gegaan. U fraudeert bewust waar de andere afnemers het slachtoffer van worden. (Want u gaat meer stroom van het net afnemen dan waar u voor betaalt, als u zo handelt als beschreven. En die stroom moet toch ergens vandaan komen.) Andere afnemers worden het slachtoffer van uw criminele handelen.

Geplaatst door: Slachtoffer ()

Als je denkt dat je teveel voorschot hebt betaald (lange warme zomer) heb je geld van Energiefles tegoed. Je weet dat je dat niet gaat krijgen. (Gedeeltelijke) oplossing:
Je moet zo meteen bij de nieuwe leverancier de meterstanden doorgeven. Zet er extra verbruik op (bijv 100 M3 gas en 250 kw stroom) zodat je tegoed bij Energieflex minder wordt. Dat "extra" verbruik wordt weer gecompenseerd door een lagere afrekening bij je nieuwe leverancier. Let wel: Dit werkt alleen als je GEEN slimme meter hebt. Heb je die niet ben je slimmer dan de meter 🙂 .

Geplaatst door: rob ()

Ook ik kreeg zojuist een betaalverzoek om de 2 gestorneerde maanden te betalen. Ik ben van mening dat ze maar een eindafrekening sturen dan betaal ik het verschuldigde bedrag per omgaande. Maar ik denk dat ik dan zelfs nog geld van hun terugkrijg. waarom zou ik dan nu die 2 gestorneerde maanden gaan betalen.

Geplaatst door: Mike ()

Zojuist aanmaning ontvangen om de twee termijnen te betalen wat ik had laten storneren.... en anders gaan ze alles afsluiten..... fijne jongens!

Geplaatst door: Marcel ()

En nu krijg ik in een mail het 'mooie' bericht dat er een andere leverancier voor mij is gevonden. Dit is Innova Energie. Even Googlen leverde een schat van niet al te positieve reviews op. Ga nu maar eens kijken hoe ik kan voorkomen dat ik vanaf 1/11 klant van Innova ben. Ga eerst maar weer eens voor een van de betere leveranciers.

Geplaatst door: ET ()

Gewoon vorige incasso laten storneren en machtiging intrekken via de bank voor de komende periode. Je kan beter een schuld hebben aan energieflex dan een tegoed die toch niet betaald gaat worden.

Geplaatst door: HS ()

Er wordt niet gesproken over een opzegtermijn bij een nieuwe leverancier. Zoals ik het hier lees staat er dat je bij failliet Energieflex een opzegtermijn van 30 dagen hebt. Failliet betekent: over, voorbij, niks meer te halen … niks opzegtermijn dan. Je zal toch nog per ongeluk een maandpremie laten afschrijven, terwijl je geld terugkrijgt. Weg geld.

Geplaatst door: Sandra ()

Die opzegtermijn is natuurlijk bij de nieuwe leverancier, heeft dus weinig te maken met geld proberen te halen voor een failliete toko. En die opzegtermijn is ook nog eens de normaalste zaak van de wereld.

Geplaatst door: HJ ()

Strak gepland dit faillissement! Ik zou op 24 okt. het gecorrigeerde bedrag van mijn eindafrekening teruggestort krijgen...

Geplaatst door: HS ()

Opzegtermijn? Schei toch uit, de toko is failliet, of proberen ze nog even extra geld bij de gedupeerden vandaan te halen? Moet toch niet gekker worden! Hoe verzinnen ze het. Gelijk blokkeren voor nieuwe afschrijvingen en storneren wat je storneren kan. In 2017 ging het al niet goed, toen hielde ze de admi niet goed bij en daar mogen de klanten de dupe van worden. Dat wordt ook nergens beschreven als je je erbij aansluit.

Reageren

Navigatie