Genomineerd voor 2024!
Stem op Gaslicht.com
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

ConsuWijzer: 'Overstappen van energiebedrijf'

door Jeanet Woldring 1 reactie Leestijd: 2 minuten

Consumenten betalen jaarlijks gemiddeld tot 488 euro te veel aan energiekosten. En dat op een rekening van zo’n 2000 euro per jaar. Door tijdig over te stappen naar een goedkopere leverancier valt veel te besparen. Dat concludeert de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa in een donderdag verschenen rapport.

Bijna 500 euro voordeel
Toch zegt slechts 36 procent van de consumenten dat ze eenmaal of meerdere malen zijn overgestapt. Consumenten denken dat het overstapvoordeel maar 72 euro is, in werkelijkheid kan dat dus bijna 500 euro zijn volgens de toezichthouder.

Uit het onderzoek blijkt ook dat steeds meer consumenten op zoek zijn naar informatie over een energiebedrijf; onder andere op websites van prijsvergelijkers. De NMa noemt het opvallend dat geen enkele consument uit het onderzoek aan vrienden of familie vraagt om informatie. 

'Overstappen van energiebedrijf'
Veel potentiële overstappers vinden het switchen naar een goedkopere energiemaatschappij 'gedoe'. Daarom start ConsuWijzer vandaag de campagne 'Overstappen van energiebedrijf'. Hierin neemt een overstapcoach u bij de hand bij het maken van een overstap naar een ander energiebedrijf.

Energierekening
Een belangrijke stap waar de overstapcoach bij helpt is het begrijpen van uw energierekening. In een filmpje legt de coach daarom de belangrijkste onderdelen van de energierekening uit. Zodat u weet hoe u een aanbod van een energieleverancier of vergelijkingssite vergelijkt met wat u nu betaalt. 

Vergelijken
Daarnaast wordt uitgelegd hoe u de jaarkosten voor energie goed kunt vergelijken. En hoe u kunt weten of u nog vastzit aan een contract. Ten slotte geeft de Overstapcoach een aantal praktische tips om de beste energieaanbieding te kiezen.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: Jacques van de Heijning. ()

Ik heb momenteel Essent en denk, dat ik bijzonder te veel betaal, graag zou ik u de jaaroverzichten toe willen zenden, want het is voor mij BIJZONDER MOEILIJK om wegwijs te worden over mijn betalingen, ondanks, dat ik 'n 5 jarig contract bij hun heb, wat medio juli afloopt!!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie