De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

ConsuWijzer: 'prijsvergelijkers zijn juist erg handig'

door Jeanet Woldring

'Moet ik mij zorgen maken nu ik ben overgestapt naar een ander energiebedrijf via een prijsvergelijker?' Deze vraag wordt gesteld naar aanleiding van een bericht vorige week dat vergelijkingssites niet te vertrouwen zijn. ConsuWijzer, het adviesorgaan van de overheid, geeft hierop onderstaand antwoord.

'Nee, je hoeft je zeker geen zorgen te maken. De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft vorige week onderzoek naar de kwaliteit van prijsvergelijkers voor energie gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna alle prijsvergelijkende websites een betrouwbaar en vooral nuttig middel zijn om prijzen voor energie te vergelijken. De media hebben met name een onderliggende conclusie van dat onderzoek uitgelicht. Namelijk dat twee websites niet duidelijk zijn over het feit dat ze een wervingskanaal zijn voor een beperkt aantal aanbieders. Sommige media hebben zelfs onjuiste informatie naar buiten gebracht. Bijvoorbeeld dat je uiteindelijk via een prijsvergelijker niet krijgt waarvoor je gekozen hebt.

Onterecht is nu de indruk ontstaan dat alle prijsvergelijkers onbetrouwbaar zijn. Dat is erg jammer, want prijsvergelijkers zijn juist erg handig om de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken.

Maak dus gerust gebruik van een prijsvergelijker voor energie om een keuze te maken voor een andere energieleverancier. Juist nu kan het ook een goed moment zijn om te bekijken of je kunt besparen op de energierekening door over te stappen naar een andere leverancier. Verschillende energieleveranciers hebben aangekondigd dat de tarieven per 1 juli van dit jaar gestegen zijn. Toch zijn er nog grote prijsverschillen tussen energieleveranciers. En prijsvergelijkers zijn een middel om die verschillen te ontdekken.

Tip
Bezoek een aantal prijsvergelijkers voor u een keuze maakt. Niet alle prijsvergelijkers hebben namelijk dezelfde aanbiedingen op hun site staan.

Bekijk welke prijsvergelijkers als voldoende of goed zijn beoordeeld'

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 12 juli 2011
Geactualiseerd: donderdag 7 maart 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie