De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Continuon heet nu Liander

door Jeanet Woldring 4 reacties

Liander is de nieuwe naam voor Continuon Netbeheer. Sinds 17 november maakt de netbeheerder onderdeel uit van het netwerkbedrijf met de naam Alliander.

Continuon viel nu nog onder Nuon, maar gaat als zelfstandig bedrijf verder, conform de eisen van de splitsingswet. Vandaar de nieuwe namen. Ook Essent en Eneco zijn met nieuwe namen voor hun netwerkbedrijven gekomen: Eneco is Stedin gaan heten en Essent Enexis. 

Netbeheerder Liander; Nuon energieleverancier
Als netbeheerder is Liander eigenaar van en verantwoordelijk voor het beheer van de gas- en elektriciteitsnetten in een groot deel van Nederland. Het bedrijf voert het onderhoud, de uitbreiding en de innovatie van die netten vanaf nu ook zelf uit. Ook kunt u voortaan met vragen over meetdiensten terecht bij Liander.

De nieuwe naam vloeit voort uit de organisatorische splitsing van Nuon in een productie- en leveringsbedrijf - en een netwerkbedrijf.

  • Het productie- en leveringsbedrijf blijft de naam Nuon voeren.
  • Liander vormt de kern van dit nieuwe netwerkbedrijf dat Alliander heet.  

Onder Alliander vallen ook Liandon (voorheen Nuon Tecno) dat zich richt op aanleg en onderhoud van complexe energie-infrastructuren en Liandyn (tot nu toe Dynamicom) dat onder andere verkeerssystemen en de verlichting van de openbare ruimte verzorgt. 

De namen komen voort uit het Franse woord ‘liaison’, dat ‘verbinding’ betekent. De netwerken vormen de letterlijke verbinding tussen de productie en het gebruik van energie, maar ook de verbinding met de samenleving. Behalve de naamswijziging verandert er weinig voor klanten. Huidige contracten, telefoonnummers en contactpersonen blijven gelijk. 

Meer info en online aanmelden: Nuon

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (4)

Geplaatst door: n notenboom ()

Kunt u mij aangeven hoeveel de kosten van netbeheerder, meterkosten,transportkosten, vastrecht zijn van Nuon in de regio t`Gooi van gas en elektra.

Opmerking van de redactie op 03-05-2018
U vindt dit terug op de detail pagina van het product, onder `Tarieven & berekening`. Door rechtsbovenin uw eigen postcode en huisnummer in te voeren wordt dit voor uw adres doorgerekend.
Geplaatst door: hageman ()

tot heden geen reactie ontvangen t.b.v nieuwe meters die geplaatst zijn 11 maart fazantstraat alphen aan den rijn.

plafons in de meter kasten zijn niet terug geplaatst

hier heb ik ook een brief over gestuurt tot heden geen reactie

Opmerking van de redactie op 03-05-2010
persoonlijke gegevens zijn verwijderd.
Geplaatst door: plantinga ()

hoe hoog zijn de transportkosten over een jaar voor gas en electra

Opmerking van de redactie op 01-11-2009
De transportkosten vindt u bij de specificatie energiekosten Eneco. U vindt deze door in de vergelijking op de naam van de leverancier Eneco te klikken.
Geplaatst door: Klaus ()

Als wij als Nederlanders nu allemaal eens onze naam zouden gaan wijzigen dan is het voor iedereen makkelijker en wat duidelijker, toch?
Ach, houd toch op met al die onzin en doe iets nuttigs...!
Besteed het geld nuttig!
De naam wijzigen daar betalen wij als Nederlanders nu toch wel voor...
Waarom al die rompslomp?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie