Genomineerd voor 2024!
Stem op Gaslicht.com
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

De beste prijs-kwaliteitscore van 2012

1 reactie Leestijd: 3 minuten

Klanten zijn over het algemeen heel tevreden over hun energieleverancier, aldus Vereniging Eigen Huis. Ook Gaslicht.com onderzoekt maandelijks hoe tevreden consumenten zijn en hoe het staat met de prijsstelling en de kwaliteit van energieleveranciers. Samen met cijfers van onafhankelijk onderzoek en beoordelingen van overstappers zorgt dat voor een heldere prijs/kwaliteit score.

Prijs/kwaliteit score

Zoekt u naar een nieuwe energieleverancier, die naast een goede prijs ook een goede service biedt? Op Gaslicht.com en Energiewereld.nl vermelden we bij elke leverancier een zogeheten prijs/kwaliteit score. Wij onderzoeken maandelijks hoe tevreden consumenten zijn en hoe het staat met prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice, contractvoorwaarden en duurzaamheid.

De beoordelingen zijn niet alleen afkomstig van overstappers via Gaslicht.com en Energiewereld.nl, maar ook van representatieve onafhankelijke landelijke onderzoeken zoals van Vereniging Eigen Huis. Daarnaast worden onze eigen criteria meegenomen.

De score is dus opgebouwd uit de volgende onderdelen:

- Beoordelingen van overstappers 
Als u overstapt via Gaslicht.com of Energiewereld.nl wordt u gevraagd naar uw mening. Enkele maanden na uw overstap ontvangt u van ons een enquête. Hierin kunt u in het kort aangeven wat u van de overstap en van uw leverancier vindt. Op basis hiervan wordt een rapportcijfer vastgesteld die u terugvindt onder ‘geverifieerde beoordelingen’.

- Gaslicht.com criteria
 Aan de hand van richtlijnen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit hebben wij een zestal criteria opgesteld. Deze betreffen de volgende punten: 1. prijsstelling 2. facturering 3.overstapproces 4. online dienstverlening 5. klantenservice en contractvoorwaarden 6. duurzaamheid.
www.gaslicht.com
Zo wordt bij facturering o.a. gekeken of u leveringskosten en netwerkkosten op één nota ontvangt en of de energierekening conform de richtlijn van de NMa is. Bij prijsstelling letten we er bijvoorbeeld op of de tarieven lager liggen dan het gemiddelde van de grootste 3 leveranciers.

Verder beoordelen we de bereikbaarheid van de klantenservice, de betalingsmogelijkheden, de ingangsdata van het contract en of de nieuwe leverancier de opzegvergoeding betaalt. Wilt u weten waar we nog meer op letten, klik dan op de ‘Toon details’ van de Gaslicht.com criteria. Aan ieder onderdeel wordt een rapportcijfer toegekend en de eindscore is het gemiddelde van deze zes criteria.

- Onafhankelijk landelijk onderzoek
De Vereniging Eigen Huis organiseert sinds 2009 een groot tevredenheidsonderzoek onder haar leden. De rapportcijfers van het meest recente onderzoek (mei 2012) worden in de beoordeling meegenomen.

Bovengenoemde onderdelen zijn de pijlers voor onze prijs/kwaliteitscore. Zo ziet u in één oogopslag wat u van uw nieuwe leverancier kunt verwachten en kunt u overstappen vanwege een betere kwaliteit (klantenservice, voorwaarden etc.) in verhouding tot een lagere prijs. Hiermee onderscheidt Gaslicht.com zich van andere vergelijkers.

Greenchoice beste energieleverancier

Energieleverancier Greenchoice staat met een totaalbeoordeling van 8,5 bovenaan. Niet alleen op onze vergelijkingssites, ook in andere representatieve landelijke onderzoeken zoals van de VEH en de Consumentenbond, wordt deze leverancier het meest gewaardeerd.

Over het geheel genomen zien we een stijgende lijn in de klanttevredenheid. Maar liefst 12 leveranciers scoren een 7 of hoger. Dit komt waarschijnlijk mede door de toenemende mogelijkheden om in contact te komen met een energieleverancier. Niet alleen een duur 0900-nummer, maar ook via e-mail, terugbel-opties op de website, twitter en facebook zijn steeds meer leveranciers actief. Ook het overstapproces gaat steeds soepeler. En last but not least: consumenten profiteren steeds meer van scherpe actietarieven en hoge kortingen.

Wilt u meer weten over de beoordeling van uw energieleverancier? U kunt de prijs/kwaliteitscore zien via de pagina energieleveranciers. Ook wanneer u een vergelijking maakt in de energievergelijker krijgt u de prijs/kwaliteitscore van de energieleverancier te zien.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 5 juni 2023

Reacties (1)

Geplaatst door: riper ()

Kunt U mij mededelen waarop de getoonde tarieven/jaarprijs gebaseerd ijn ?

Opmerking van de redactie op 20-06-2012
De getoonde tarieven zijn die van de leverancier, incl. btw. De jaarkosten zijn inclusief btw, energiebelasting, netwerkkosten en heffingskorting.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie