De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

De naam Spark verdwijnt van de markt

door Marlies Hazenberg Leestijd: 2 minuten


Vanaf begin 2004 gaat energieleverancier Spark op in het moederbedrijf Electrabel, de grootste stroomproducent in Nederland.  Spark opereert momenteel nog in Lelystad, maar gaat over naar het hoofdkantoor van Electrabel in Zwolle. De activiteiten van Spark worden vanaf dat moment voortgezet onder het Electrabel-merk.

De reden van de integratie is kostenbezuiniging. Deze is vooral nodig geworden als gevolg van de lage marges in de energieprijs. Deze lage marges ontstaan vooral door de moordende concurrentie in energieland en de hoge gasprijs. Electrabel is behalve stroomleverancier ook zelf producent van stroom en zet verhoudingsgewijs veel aardas in.

Gedwongen ontslagen zijn hierbij niet te voorkomen.  Bij Electrabel Nederland werken 780 mensen, bij Spark Energy 80.

Electrabel Nederland kocht Spark Energy twee jaar geleden om gezamenlijk de zakelijke markt te kunnen bedienen. Electrabel richtte zich op de grootzakelijke markt terwijl Spark Energy zich richtte op het Midden- en kleinbedrijf (MKB).

Gaslicht.com betreurt dat er na EnergyXS weer een leverancier is verdwenen, die de energiemarkt levendig houdt. Gaslicht.com is echter tevens verheugd dat het verdwijnen van een energiebedrijf op deze wijze verloopt. Het bedrijf Spark wordt weliswaar opgeslokt, maar de contracten worden gewoon overgenomen door Electrabel. Voor de huidige klanten van Spark is er dus geen reden tot ongerustheid. 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 13 oktober 2003
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie