De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

De oliesjeiks sturen aan op lagere olieprijzen

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut


De OPEC heeft woensdag 11 juni 2003 besloten de maximale olieproductie voorlopig te handhaven op 25,4 miljoen vaten (van 159 liter) per dag.

De OPEC manupuleert de productie van ruwe olie zodanig, dat de wereldmarktprijs van haar ruwe olie van 22 tot 28 dollar per vat bedraagt. Nu liggen ze dicht tegen de 28 dollar per vat. Als Irak weer olie gaat produceren zal dit gaan bijna zeker gaan dalen.

De wijziging in de marktsituatie als gevolg van Irak is aanleiding voor OPEC om op 31 juli een extra ministersvergadering in Wenen te beleggen. Het hoofdkantoor is daar gevestigd. De eerstvolgende reguliere bijeenkomst staat op de agenda voor 24 september.

De wereldprijs voor ruwe olie is van groot belang voor de Nederlandse aardgasprijzen, die gekoppeld zijn aan de olieprijs. Een ruime olieproductie zorgt voor vermindering van uw aardgaskosten. Overigens is de hele wereldeconomie voor een groot deel afhankelijk van de olieprijs.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 9 juni 2003
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie