Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

De proef met internet via de stroomkabel geen succes

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut

Nuon stopt met de proef in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd waarbij internet wordt aangeboden via het stopcontact. De proef was bedoeld om uit te wijzen dat het meesturen van een internetsignaal over het elektriciteitsnetwerk mogelijk is. Echter, technische beperkingen staan grootschalige toepassing in de weg. Ook commercieel is internet via het stopcontact voorlopig niet winstgevend.

Nuon startte in november 2001 het proefproject Digistroom. Gedurende drie maanden sloot Nuon 180 vrijwillig aangemelde huishoudens aan op internet. Technisch was de proef een succes. Het opent wel mogelijkheden voor soortgelijke toepassingen. De proef toonde aan dat het goed mogelijk is om op kleine schaal via het elektriciteitsnetwerk storingsarm en over een grote bandbreedte te internetten.

Voor grootschalige toepassing blijkt de techniek onvoldoende geschikt. Dan ontstaan onoverkomelijke hindernissen, die verband houden met de sterkte en de versterking van het internetsignaal. Verder zijn aanleg en onderhoud van Digistroom-toepassingen kostbaar. Ook onderscheidt Digistroom zich als product onvoldoende van bestaande breedbandoplossingen.

Bron: Nuon, 2003-05-02

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.