De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

De winnaars van de Gaslicht.com Award 2019 zijn...

door Arnoud Timmerman 2 reacties Leestijd: 3 minuten

Greenchoice is door overstappers en Gaslicht.com opnieuw uitgeroepen tot beste energieleverancier van Nederland. Het Rotterdamse energiebedrijf troeft Pure Energie en Powerpeers af en ontvangt voor het achtste jaar op rij de Gaslicht.com Award. Die wordt uitgereikt aan de leverancier die een jaar lang de beste prijs/kwaliteitverhouding biedt.

greenchoice.png

Pure Energie en Powerpeers op tweede en derde plek

Greenchoice scoorde in 2019 een gemiddelde van 8,6 (vorig jaar 8,7). De energieleverancier wordt vooral gewaardeerd om de scherpe, transparante tarieven, de kwaliteit en bereikbaarheid van de klantenservice én duurzaamheid. Het verschil tussen Pure Energie en Powerpeers was erg klein: zij verdienden respectievelijk een 8,4 en 7,9. Daarmee eindigt Pure Energie op de tweede en Powerpeers op de derde plaats. En daarmee hebben deze twee leveranciers stuivertje gewisseld in vergelijking met vorig jaar.

pure-energiepowerpeers.png

Duurzaamheid steeds belangrijker

Ben Woldring, directeur van Gaslicht.com en Energiewereld.nl: “Het is bijzonder dat het Greenchoice voor het achtste jaar op rij is gelukt om als winnaar uit de bus te komen. En dat Pure Energie en Powerpeers opnieuw in de top 3 staan. Hieraan zien we dat consumenten duurzaamheid steeds zwaarder laten meewegen. Bij het overstappen kiezen huishoudens steeds vaker voor groene energie. In 2019 ging het in ruim 83 procent van de gevallen om een contract met groene stroom. Hiervan koos bijna 24 procent voor groene stroom uit Nederland." 

Dit betekent dat steeds minder huishoudens kiezen voor grijze energie.  Het aandeel grijze energie is in de afgelopen twee jaar met 42 procent afgenomen: van 28,5 procent in 2017, naar 16,8 procent in 2019.

Overstapproces

Opnieuw kregen alle energieleveranciers het hoogste aantal punten voor het overstapproces. Wisselen van energiecontract verloopt in de regel dus moeiteloos. Dat is een mooi signaal naar degenen die nog twijfelen over een overstap. Woldring: “We zien dat steeds minder mensen huiverig zijn om over te stappen. Wie één keer over de drempel is, ervaart hoe simpel het is en gaat jaarlijks opnieuw vergelijken. Zowel het stappenplan op onze website als de deskundigheid van medewerkers aan de telefoon en via de app wordt bijzonder gewaardeerd, blijkt uit talloze recensies van overstappers."

Beoordeling helpt consument bij overstap

De rapportcijfers van de energieleveranciers zijn inzichtelijk via Gaslicht.com en worden elke maand bijgewerkt. Consumenten kunnen hierdoor niet alleen vergelijken op basis van prijs, maar ook aspecten als kwaliteit, service en duurzaamheid meenemen in hun afweging. In onderstaande grafiek de Top 10 meest gewaardeerde energieleveranciers van 2019.

grafiektop-10-gaslicht-award.png

Over het onderzoek

De Gaslicht.com Award kent vier pijlers. De bevindingen zijn afkomstig van geverifieerde reviews van overstappers via onze energievergelijker en van ons jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek waarin overstappers 7 maanden na hun aanmelding gevraagd wordt naar hun ervaring. Daarnaast heeft Gaslicht.com eigen criteria opgesteld waarop een leverancier wordt getoetst. Maandelijks geven we een cijfer voor prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice en contractvoorwaarden. En last but not least wordt gekeken naar het aspect duurzaamheid. Elk aspect telt voor een kwart mee in het eindoordeel.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 21 januari 2020

Arnoud Timmerman
Arnoud Timmerman

Arnoud is voor Gaslicht.com verantwoordelijk voor alle campagnes op radio, tv en in out-of-home. Daarnaast is Arnoud als tekstschrijver en beeldmaker actief betrokken bij websitecontent, nieuws, persberichten, onderzoeken en social media. Door middel van tekst, beeld en geluid zet hij zich dagelijks in om complexe zaken over de energiemarkt begrijpelijk te maken. 

Reacties (2)

Geplaatst door: Cp nollen ()

Ik ben bij de nle,Doe een aanbod.

Opmerking van de redactie op 17-03-2020
Beste meneer/mevrouw,

Graag zoeken wij voor u uit wie het voordeligste voor u is. Neem gerust contact met ons op. Ik wil u vragen om dan te bellen naar 0342 411 350 of per mail naar info@gaslicht.com. Wij hebben dan uw postcode, huisnummer en jaarverbruik van stroom en gas nodig.

Wij horen graag van u.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Daan Driessen ()

Sinds 2010 maak ik gebruik van Green Choice. In december heb ik via het Energiecollectief van de Consumentenbond een aanbod gekregen om mijn contract met Greenchoice per 1.5.2020 met 3 jaar te verlengen. In dit aanbod werd een tarief aan geboden van 0,70... per kuub gas. In dit aanbod stond dat Greenchoice binnen 14 dagen zou reageren. Daar ik geen reaktie ontving van Greenchoice heb ik gisteren gebeld. Ik kreeg als reaktie een aanbod van 0,78... per kuub. Op mijn vraag waarom zij niet gereageerd hadden op de brief van de Consumenten bond kreeg ik als antwoord dat zij werkten met 2 systemen die niet parallel liepen. Tevens kreeg Ik als antwoord dat de verhoging te wijten was aan de belasting verhoging die in 2020 inging. In de mail die van de Consumentenbond kreeg stond niets in over belasting verhoging.
Ik zit dus nu met een extra uitgaven van €300,00 over 3 jaar.

Opmerking van de redactie op 24-01-2020
Beste meneer Driessen,

Bedankt voor uw reactie. Wat een vervelende ervaring. Het is natuurlijk nooit leuk om voor verrassingen te staan.

Per 1 januari 2020 zijn de overheidsheffingen voor gas met 8 cent gestegen. Dit geldt voor iedereen met een gascontract. Het klopt dus dat daarom uw gastarief omhoog is gegaan. Het kale leveringstarief en de vaste leveringskosten zet u altijd vast in het contract gedurende de looptijd.

Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn dan horen wij dat graag. Wellicht kunnen wij u hierbij helpen.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie