Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Dit zijn de winnaars van de Gaslicht.com Award 2023

door Arnoud Timmerman 5 reacties Leestijd: 4 minuten

Een jaar geleden was er nauwelijks aanbod van energiecontracten. Op dit moment kunt u kiezen uit maar liefst 22 vaste contracten, met looptijden die variëren van 6 maanden tot 3 jaar. In een uitdagend energielandschap met tientallen aanbieders wil natuurlijk iedereen bij de beste horen. De Gaslicht.com Award reikt elk jaar een award + oorkonde uit aan de 3 beste energieleveranciers. Wie zijn dit jaar de winnaars?

Het brons gaat naar...

Pure Energie! Met een score van 7,9 eindigt zij op de derde plek. Vorig jaar eindigde de leverancier uit Enschede nog op positie twee, het jaar daarvoor pakten ze zelfs goud. Het is een hele knappe prestatie van Pure Energie om voor het vijfde jaar op rij in de top 3 te staan en een award in de wacht te slepen. We zijn nu al benieuwd naar volgend jaar.

brons-award-pure-energie.png

"We zijn ontzettend trots dat we voor het vijfde jaar tot de top 3 behoren. We zien dit als waardering van onze klanten. Ook in een uitdagende markt weten we een verschil te maken voor onze klanten met een sterke betrokkenheid, kennis van de markt en bewuste keuze voor schone energie." - Hugo Zoetman van Pure Energie

Heeft u interesse in een jaarcontract van Pure Energie met 100% groene stroom uit Nederland en CO2-gecompenseerd gas? Kijk dan hier

Het zilver gaat naar...

Engie! Met een score van 8,0 eindigt zij op de tweede plek. Engie is gevestigd in Zwolle en maakt onderdeel uit van Engie S.A. Een Franse multinational die geldt als het grootste nutsbedrijf ter wereld. De afgelopen jaren wist Engie geen plek in de top 3 te bemachtigen. Nu zilver pakken mag dus een knappe prestatie worden geheten. 

zilver-award-engie-0.png

"We zijn superblij met deze geweldige score van Gaslicht.com. De afgelopen jaren zaten we in een ontzettende hectische markt met veel veranderingen en onzekerheden voor klanten. Wij zetten ons dagelijks in om het regelen van de energiezaken van onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. We zien deze beoordeling dan ook graag als een hele mooie waardering van onze klanten." - Reactie van Engie

Klant worden van Engie? Op dit moment biedt Engie op Gaslicht.com een 1 jaar vast en een 3 jaar vast contract aan. 

Het goud gaat naar...

Greenchoice! Met een score van 8,2 eindigt zij voor de tiende(!) keer op de eerste plek. Ook vorig jaar eindigde Greenchoice als nummer 1. Het Rotterdamse energiebedrijf weet dus hoe het aan de top moet blijven. Hopelijk hebben ze genoeg plek voor zoveel awards. Ze zijn er in elk geval heel blij mee.

goud-greenchoice-2023.png

“We zijn supertrots dat we opnieuw door Gaslicht.com zijn verkozen tot beste energieleverancier! Juist ook omdat onze manier van werken, waarbij de klant centraal staat en we met een persoonlijke benadering ons best doen om de klant écht te helpen, het afgelopen jaar flink op de proef is gesteld door de energiecrisis en de krapte op de arbeidsmarkt. Met alle Greenchoice collega’s hebben we ons ingezet om ook in dit hectisch  jaar een goed resultaat neer te zetten en we zijn daarom heel blij met deze erkenning door onze klanten!"  - Reactie van Greenchoice

Kiezen voor Greenchoice?  Op dit moment biedt Greenchoice op Gaslicht.com een 1 jaar vast en een 2 jaar vast contract aan. 

Hoe komt de Gaslicht.com Award tot stand?

Het bepalen van de winnaars gaat niet over één nacht ijs. Het onderzoek  van de Gaslicht.com Award kent vier pijlers. De bevindingen zijn afkomstig van √ geverifieerde reviews van overstappers via onze energievergelijkers. Daarnaast van ons jaarlijks √ klanttevredenheidsonderzoek waarin overstappers 7 maanden na hun aanmelding gevraagd wordt naar hun ervaring. Ook hebben we eigen √ Gaslicht.com criteria opgesteld waarop een leverancier wordt getoetst. Maandelijks geven we een cijfer voor prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice en contractvoorwaarden. Tot slot wordt gekeken naar het aspect √ duurzaamheid. Elk aspect telt voor een kwart mee in het eindoordeel.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 8 juni 2023

Arnoud Timmerman
Arnoud Timmerman Marketing Manager

Arnoud is voor Gaslicht.com verantwoordelijk voor alle campagnes op radio, tv en in out-of-home. Daarnaast is Arnoud als tekstschrijver en beeldmaker actief betrokken bij websitecontent, nieuws, persberichten, onderzoeken en social media. Door middel van tekst, beeld en geluid zet hij zich dagelijks in om complexe zaken over de energiemarkt begrijpelijk te maken.

Reacties (5)

Geplaatst door: Jolanda de Pee ()

Hoe komt het dat Greenchoice bij jullie met stip op één staat (provisie???), terwijl de reviews bij Trustpilot werkelijk om te huilen zijn.
Wilde de overstap wagen maar durf het na het lezen van die reviews echt niet meer aan.

Opmerking van de redactie op 13-09-2023
Beste Jolanda,

Dank voor uw reactie. Hoe het komt dat Greenchoice de Gaslicht.com Award 2023 gewonnen heeft, kunt u lezen in bovenstaand artikel. Overstappers bepalen dus voor 50% welke energieleverancier de beste is. Voor de andere helft hebben wij criteria vastgesteld.

Meer informatie over de huidige leveranciersscore (8,8) vindt u hier: https://www.gaslicht.com/energieleveranciers/greenchoice/leverancierswaardering. Wat klantwaardering betreft is het cijfer voor klachtenafhandeling momenteel het laagst( 6,8). 79% beveelt Greenchoice aan.

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, anders horen we het graag.
Met vriendelijke groet,
Team Gaslicht.com
Geplaatst door: andries gerrits ()

Ja ik ben benieuwd waar het op uit komt en hoeveel ik dan betalen moet.

Geplaatst door: LGJ Bussink ()

En dán het slechtste energiebedrijf. Met stip op nummer 1.
Waarom?
1. Nu al voor de derde keer een z.g. “Eind rekening” met gasgebruik en dat terwijl ik al een jaar van het gas áf ben en zelfs geen gasmeter meer heb.
2. Geen mogelijkheid om te communiceren: geen telefoonnummer, chatten met antwoord over 3 á 4 dagen.
3. Veranderingen (zoals van het gas áf gaan door warmtepomp) begrijpen ze niet en passen ze niet toe in hun systeem.
4. Communicatie met Liander laat te wensen over. Men reageert niet adequaat op hun berichten.

Geplaatst door: Ton Muller ()

Al vele jaren is Gaslicht.com voor mij het informatiepunt voor alle energiezaken. Blij dat zij er zijn en een actuele blik op de zo snel veranderende markt verschaffen. Bravo!

Geplaatst door: Leen Doorduin ()

Beste mensen van Gaslicht.com,
Graag neem ik jullie gegevens mee als ik een (nieuwe )provider kies. De belangrijkste gegevens daarbij zijn uiteraard de kWh-prijs van elektriciteit en de M3-prijs van gas. Die tarieven hebben hun beperkingen. Hoe lager iemands energieverbruik, des te zwaarder de vaste kosten (per dag) gaan tellen. Wie met veel zonnepanelen stroom terug levert, heeft belang bij een hoog teruglevertarief.
Kunnen jullie dit standaard meenemen in de overzichten?

Opmerking van de redactie op 22-06-2023
Beste Leen,

Dank voor uw reactie. U vraagt of wij de teruglevertarieven standaard mee kunnen nemen in onze overzichten. Dit doen wij al. U krijgt de teruglevertarieven te zien als u in de vergelijker aangeeft dat u zonnepanelen heeft en filtert op "Toon kosten per kWh/m3/vaste leveringskosten". Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Team Gaslicht.com

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.