De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Deel uw ervaring met slimme meter

door Els Werkman

De Eerste Kamer heeft op 22 februari groen licht gegeven voor de invoering van de slimme energiemeter. Naar verwachting wordt in 2012 begonnen met het plaatsen van de nieuwe meters. Maar misschien heeft u al een slimme meter?

De slimme meter wordt niet verplicht. Mensen kunnen de meter weigeren of weigeren dat hun gegevens worden uitgelezen. De digitale meter zorgt ondermeer voor nauwkeurigere eindafrekeningen doordat meterstanden altijd goed worden doorgegeven aan leveranciers. Zes keer per jaar krijgen gebruikers straks de standen door van hun energieleverancier.

Ook krijgt men meer inzicht in zijn dagelijkse energieverbruik. Dat kan door middel van een zelf gekocht display of via de webpagina van de leverancier. Deze informatie kan mensen helpen om energie en dus geld te besparen. Zo kan iemand bijvoorbeeld ontdekken dat ’s nachts nog veel energie wordt verbruikt. Door apparaten echt uit te zetten in plaats van op stand-by, kan de energierekening omlaag.

Maar is dat ook zo? We roepen bezoekers op, die nu al een digitale energiemeter hebben, om ervaringen te delen. Waarom heeft u nu al een digitale meter? Wat zijn de voor- en nadelen? Bent u zich bewuster van uw energieverbruik? Zijn er nooit meer misverstanden over de meterstanden?
 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 23 februari 2011
Geactualiseerd: dinsdag 5 maart 2019

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie