De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Dekking voor overschrijding energiepremieregeling

Staatssecretaris Van Geel (milieu) heeft dekking gevonden voor de overschrijding van het energiepremieregeling (EPR)-budget van 99 miljoen euro. Ook heeft hij 34 miljoen euro gereserveerd voor nieuw beleid, maar dat wordt vastgehouden totdat de totale overschrijding van het EPR-budget bekend is.

De energiepremieregeling is een subsidie voor energiebesparing en duurzame energie zoals isolatie, zonnepanelen en zonneboilers. Op 16 oktober 2003 is de subsidieregeling ingetrokken. Tot en met 15 januari 2004 kon er subsidie worden aangevraagd, mits het apparaat was aangeschaft voor 16 oktober. In de laatste weken van 2003 en in de eerste weken van 2004 zijn er zoveel aanvragen ingediend dat de kosten van de regeling stegen naar 175 miljoen euro, terwijl er 76 miljoen euro beschikbaar was.

Door het grote aantal onverwachte aanvragen hebben veel energiebedrijven zelf een achterstand met het behandelen daarvan. De totale financiële omvang van het aantal aanvragen blijkt daardoor moeilijk precies vast te stellen. Het ministerie van VROM houdt er echter rekening mee dat de nu beschikbare 175 miljoen euro onvoldoende is. Om die reden zal staatssecretaris Van Geel wachten met voorstellen voor nieuw beleid totdat de energiebedrijven deze zomer hun eindafrekeningen hebben ingediend. De 34 miljoen euro voor nieuw beleid wordt tot die tijd dus niet besteed.

In juni zal staatssecretaris Van Geel de Tweede Kamer informeren over de effecten van het grote aantal extra aanvragen op de doelstellingen van de energiepremieregeling. Het ligt immers voor de hand dat door de extra aanvragen de doelstellingen die voor de komende jaren waren gesteld in zeer korte tijd zijn bereikt. In dezelfde maand zullen de resultaten bekend worden van de extra controles die de VROM-Inspectie heeft uitgevoerd om vast te stellen of de subsidieaanvragen aan de regels voldoen.

bron: Vrom.nl


Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 19 mei 2004
Geactualiseerd: vrijdag 21 mei 2004

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie