Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Delta laat klanten schrikken met voorschotnota


Klanten van energiebedrijf Delta zijn de afgelopen week geschrokken van de fors verhoogde voorschotnota’s van het Zeeuwse energiebedrijf. Stijgingen tot 40% zijn hierbij niet uitgesloten.

Bij de mensen voor wie het nieuwe voorschot met ingang van mei is vastgesteld, is de afgelopen koude winter meegenomen in de vaststelling van het voorschotbedrag. Een koude winter leidt tot een hoger verbruik, wat leidt tot een hogere voorschotnota.

Dit is de voornaamste verklaring voor de enorme verhoging van Delta’s voorschotnota’s. Een andere reden is de verhoging van tarieven van andere diensten zoals CAI en ketelonderhoudscontracten, die ook deel uitmaken van de voorschotnota.

Uiteraard hebben de hoge nota’s in de Zeeuwse pers geleid tot veel verontwaardigde reacties van afnemers. Delta toont hiervoor begrip. De mensen die een grote stijging van hun voorschotnota krijgen, kunnen een verlaging van het bedrag aanvragen. Men moet zich dan wel realiseren dat de kans groot is dat bij de jaarlijkse eindafrekening er wederom een groot bedrag moet worden bijbetaald. Overigens wordt op de website van Delta de afrekennota in een FAQ uitgebreid toegelicht. 

Delta bekijkt momenteel of ze iets kunnen doen aan het vaststellen van nieuwe voorschotbedragen waarin de afgelopen strenge winter is opgenomen.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie