De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Delta laat klanten schrikken met voorschotnota

door Marlies Hazenberg


Klanten van energiebedrijf Delta zijn de afgelopen week geschrokken van de fors verhoogde voorschotnota’s van het Zeeuwse energiebedrijf. Stijgingen tot 40% zijn hierbij niet uitgesloten.

Bij de mensen voor wie het nieuwe voorschot met ingang van mei is vastgesteld, is de afgelopen koude winter meegenomen in de vaststelling van het voorschotbedrag. Een koude winter leidt tot een hoger verbruik, wat leidt tot een hogere voorschotnota.

Dit is de voornaamste verklaring voor de enorme verhoging van Delta’s voorschotnota’s. Een andere reden is de verhoging van tarieven van andere diensten zoals CAI en ketelonderhoudscontracten, die ook deel uitmaken van de voorschotnota.

Uiteraard hebben de hoge nota’s in de Zeeuwse pers geleid tot veel verontwaardigde reacties van afnemers. Delta toont hiervoor begrip. De mensen die een grote stijging van hun voorschotnota krijgen, kunnen een verlaging van het bedrag aanvragen. Men moet zich dan wel realiseren dat de kans groot is dat bij de jaarlijkse eindafrekening er wederom een groot bedrag moet worden bijbetaald. Overigens wordt op de website van Delta de afrekennota in een FAQ uitgebreid toegelicht. 

Delta bekijkt momenteel of ze iets kunnen doen aan het vaststellen van nieuwe voorschotbedragen waarin de afgelopen strenge winter is opgenomen.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2004
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie