Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Delta protesteert tegen klantenwerving Durion


Energiebedrijf Delta is het niet eens met de manier waarop Durion klanten van het Zeeuwse energiebedrijf benadert. Delta heeft ook een waarschuwing  op de website geplaatst over de benadering door andere energiebedrijven. Voor klanten die ongewenst overgestapt zijn naar een andere energieleverancier, is een modelbrief te downloaden, waarin de ongewenste overstap kenbaar gemaakt wordt.

Durion zou het volgens Delta  doen voorkomen alsof zij samenwerken. Volgens Durion berust dit op een misverstand, waarvoor het groene stroom bedrijf wel een verklaring heeft. 

Bij het telefonisch benaderen van klanten is een uitleg over de liberalisering van de markt vereist. Zo wordt een consument uitgelegd dat bij het aangaan van een contract met Durion het Zeeuwse bedrijf Delta de netwerkbeheerder blijft. De consument zou dit op kunnen vatten als een samenwerking.

Durion heeft aangegeven geen andere manier te weten om de gang van zaken uit te leggen. Daarnaast wijst ze op het feit dat alle  zogeheten 'belscripts' die in callcentra worden gebruikt zijn goedgekeurd door de Consumentenbond en de Ombudsman.


Durion ziet eventuele gerechtelijke stappen van Delta dan ook met vertrouwen tegemoet. Ook andere energiebedrijven hebben hier al eens mee gedreigd.  Het bedrijf is van mening dat het  tijd wordt dat men maar eens met bewijzen van hun aantijgingen op tafel moet komen. Iets wat tot op heden nog niet is gebeurd.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie