De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Digitaal protest tegen betalen energierekening

door Marlies Hazenberg 1 reactie


Een groep Groningers is deze week in actie gekomen tegen de extreem hoge salarissen van de topmannen van Energiebedrijven Essent en Nuon. Het zeskoppige comité van aanbeveling bestaat welgeteld uit vijf professoren van de Rijksuniversiteit van Groningen. Zij roepen burgers op om hun energienota over de maand mei niet te betalen.  

De initiatiefnemer Dirk Stelder heeft op de website www.ikbetaalniet.nl een standaardmail klaarstaan die klanten naar de betrokken energiegiganten kunnen sturen. In de mail wordt geëist dat het salaris van de directeuren tot normale proporties wordt teruggebracht.

Indien u niet betaalt volgen doorgaans 3 à 4 aanmaningen en tenslotte een deurwaarder/incasso, zo laten de actievoerders weten. "Het tegenwoordige beleid omvat slechts in zeer uitzonderlijke gevallen afsluiting van gas en licht. Wij denken ook niet dat beide bedrijven het zullen aandurven om ook maar één huishouden van de energievoorziening af te sluiten omdat hun baas 800.000 wil verdienen. Dan wordt Nederland te klein, sterker nog, zoiets zou het definitieve failliet van hun bedrijfsreputatie betekenen."

Wie een betaalweigering te ver gaat of wie geen klant is van Essent of Nuon, kan de actie ondersteunen door een standaardmail naar de grootste energieleveranciers te sturen. Dit wordt ook geadviseerd aan klanten die op zoek zijn naar een andere leverancier.

Naast dit digitaal protest zijn er nog wel meer mogelijkheden om  de topsalarissen tot aanvaardbare proporties terug te brengen. Door de monopolisten de rug toe te keren en massaal over te stappen op goedkopere en klantvriendelijker bedrijven zoals Energie:direct, Greenchoice etc. Net als in de telecommarkt waar massaal overstappen niet alleen tot goedkopere tarieven, maar ook tot betere dienstverlening heeft geleid!

Aan de hand van de TOP 5 goedkoopste energiepakketten  op Gaslicht.com kunt u  snel en simpel bepalen wie in uw situatie de beste keuze is. Via enkele muisklikken stapt u online over op de gewenste aanbieder en draagt u op die manier uw steentje bij om de topsalarissen tot aanvaardbare proporties terug te dringen. Bovendien houdt u meer 'pecunia in uw eigen portemonnee'!

Klik hier voor de aanmeldservice voor energie en stap online over

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 20 april 2005
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Reacties (1)

Geplaatst door: P Terlunen ()

laten we aan de groffe verrijking een eind maken en zelf een collectief energie inkoop-platform vormen

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie