De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

DONG Energy met nieuw soort contract

Leestijd: 2 minuten

Het Scandinavische DONG Energy heeft met 'ClickVast' een nieuwe contractvorm voor energie. Deze houdt het midden tussen een 'vast' en een 'variabel' contract. Het ClickVast product neemt qua prijs zo ongeveer een middenpositie in op onze vergelijkingssite.

Volgens DONG -voorheen Intergas Levering- kunnen consumenten met het Clickvast-contract profiteren van prijsdalingen, terwijl ze niet betalen voor prijsstijgingen. Het contract is zowel voor stroom- als voor gasafname af te sluiten.

Het is een zogeheten variabele prijscontract, maar dan met een plafond. Elk kwartaal kan het stroomtarief worden bijgesteld. Er is een plafondprijs vastgesteld waardoor men de zekerheid heeft dat de prijs nooit boven deze plafondprijs zal uitkomen. Hierdoor profiteren klanten van prijsdalingen en weten zij zeker dat ze nooit boven een bepaalde prijs zullen uitkomen.

Dat plafond wordt door Dong ingesteld bij aanvang van het contract. De plafondprijs ligt boven de dan geldende marktprijs, maar niet volgens een vast percentage. Volgens DONG zal de plafondprijs afhangen van de volatiliteit van de markt. Anders gezegd: schommelt de prijs veel, dan ligt de plafondprijs ook wat hoger; is de markt rustig, dan ligt het plafond wat dichter bij de marktprijs.

In onderstaande tabel staan de tarieven die gelden vanaf 1 juli 2007. De ingangsdatum is na afloop van uw contract. De einddatum is 30 juni 2010. De tarieven zijn inclusief BTW, maar exclusief energiebelasting, regiotoeslag en netwerkkosten. Het tarief voor groene stroom is gelijk aan dat van grijze stroom. 

Vergeleken met de andere contracten van DONG zit het starttarief voor stroom momenteel ongeveer een halve cent onder de kWh-prijs en het plafondtarief er circa 1 cent boven. Bij gas is het verschil aanzienlijk groter.

Wie is DONG Energy?
DONG Energy is nieuw in Nederland, maar in Scandinavië is het bedrijf al ruim een eeuw 'specialist in energie'. Sinds 2005 is Intergas Levering onderdeel van het Deense internationaal opererende energiebedrijf. Vanaf maart 2007 is de naam van Intergas in DONG Energy veranderd.  Wereldwijd heeft het meer dan 1,5 miljoen klanten. In Nederland wordt stroom en gas geleverd aan ruim 150.000 huishoudens, waarvan de meesten in Midden- en West-Brabant zitten.

Meer informatie over soorten contracten: Vast of variabel

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 22 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie