Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

DONG met ClickVast contract in TOP 5

4 reacties Leestijd: 2 minuten

DONG Energy ClickVast® staat sinds vandaag bovenaan in de TOP 5 op de vergelijkingssite Gaslicht.com. Hiermee heeft het Deense, internationaal opererende energiebedrijf het Nederlandse  Energie:direct van de eerste plaats verdrongen, doordat de leveringsprijs op jaarbasis  zo'n twintig euro lager is. De consument moet hiervoor een nieuw soort contract afsluiten voor drie jaar.

Nieuw soort contract
Dong Energy lanceerde deze zomer een nieuwe contractvorm onder de naam 'ClickVast' die het midden houdt tussen een vast en een variabel contract. Het ClickVast product nam qua prijs toen ongeveer een middenpositie in op onze vergelijkingssite. Nu bekleedt het product -met een looptijd van 3 jaar- de eerste plek op de TOP 5 goedkoopste energiepakketten voor een leveringsprijs van € 841,35 per jaar. Een prijs die overigens niet vaststaat gedurende de looptijd van het contract.

Eigenlijk is ClickVast gewoon een variabele-prijscontract, maar dan met een plafond. Dat plafond wordt afgesproken bij aanvang van het contract en ieder kwartaal wordt gekeken of het tarief moet worden bijgesteld. Op het moment dat het plafond bereikt wordt, clickt DONG Energy de prijs vast. Tot het einde van het contract betaalt de klant dan die plafondprijs, hoe de energieprijzen zich verder ook ontwikkelen.

Groene stroom
Het contract is zowel voor groene stroom- als voor gasafname af te sluiten. Volgens de aanbieder kunnen consumenten met het Clickvast-contract profiteren van prijsdalingen, terwijl ze tegelijkertijd de zekerheid genieten van een maximale prijs. Aangezien DONG naar eigen zeggen  wereldwijd de toon aangeeft op de markt van windenergie, betaalt de consument voor groene stroom daarom niets meer dan voor grijze stroom.

Wie is DONG Energy?
DONG Energy is nieuw in Nederland, maar in Scandinavië al ruim een eeuw specialist in energie. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 1,5 miljoen klanten en in Nederland levert men stroom en gas aan ruim 150.000 huishoudens. Een groot gedeelte van de klanten bevindt zich in Midden- en West-Brabant, maar DONG is actief in het gehele land.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Reacties (4)

Geplaatst door: Gert ()

Volgens mij is dit weer één of andere truc die ze uithalen. Ze kunnen ieder kwartaal verhogen, drie jaar lang, naar de prijs die zij zelf vastgesteld hebben.
Ding Dong, wake up call!

Geplaatst door: Sander ()

Volgens mij is de actiekorting voor 3 jaar

Geplaatst door: Laurens ()

Geldt de actiekorting alleen voor het 1e jaar of voor de volle 3 jaar?

Geplaatst door: Sander ()

Ik vind het goed dat Dong Energy nu op de eerste plaats staat als de goedkoopste. Nu maar hopen dat meer mensen kiezen voor Dong dan voor Energiedirect. ED levert alleen maar vuile vieze stroom en Dong levert tenminste groene stroom en dat is beter voor het milieu. Een beter milieu begint bij jezelf.
Alvast bedankt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.