Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Door stroomstoring lagere stroomnota

Netbeheerders die te veel storingen op hun elektriciteitsnet hebben, moeten hun tarieven verlagen. Vanaf 2007 krijgen getroffen consumenten maximaal 5 procent korting op het transportdeel van hun stroomrekening over het voorafgaande jaar.

Netbeheerders die weinig stroomstoringen op hun elektriciteitsnet hebben, mogen hun rekening maximaal met eenzelfde percentage verhogen. De norm voor het aantal storingsminuten wordt jaarlijks door de toezichthouder DTe vastgesteld. De toezichthouder gaat regionale netbeheerders  financieel belonen of bestraffen voor de kwaliteit van hun netwerken om te stimuleren dat netbeheerders investeren in hun elektriciteitsnetten.

Naast de huidige regulering, die ervoor zorgt dat de tarieven die consumenten betalen voor hun transport niet te hoog zijn, wil DTe dat de consument ook verzekerd is van een goede kwaliteit. ’In de afgelopen jaren zijn de transporttarieven elektriciteit met EUR 1,4 miljard gekort. Dat geeft een prikkel om efficiënter te werken, maar kan ook leiden tot onverantwoorde bezuinigingen’, aldus Gert Zijl, directeur DTe. ’Met ons nieuwe systeem zorgen wij ervoor dat de consument van een optimale prijs-kwaliteitverhouding kan blijven genieten.’  
  
De kwaliteitsregulering gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari 2004. DTe is de eerste energietoezichthouder in Europa die deze vorm van economische regulering invoert.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie