De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Dte; Energierekening in 2004 iets hoger.

door Marlies Hazenberg

Volgens de Dte (Dienst uitvoering en toezicht Energie) zullen de totale kosten voor elektriciteit en gas in 2004 een lichte stijging vertonen. Een doorsnee huishouden zal in 2004 ongeveer € 1435,- kwijt zijn aan energie, een stijging van 1,5% (= € 20,-) t.o.v. 2003.

De Dte is in staat deze inschatting te maken aangezien zij de instantie is die de energietarieven controleert en goedkeurt. De prijsstijging van de rekening is minder dan de verwachte stijging van ruim 2% n.a.v. het hogere algemene prijspeil (de inflatie). De stijging van 1,5 % word voornamelijk veroorzaakt door het verhogen van de energiebelasting per 1 januari 2004, en door de verhoging van de tarieven voor het transport van gas zoals die zijn vastgesteld door de Dte.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 9 januari 2004
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie