Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

DTe stelt vergelijking groene stroom leveranciers uit

De Dienst uitvoering en toezicht Energie DTe gaat vanaf 1 november 2004 op haar website overzichten publiceren waarin leveranciers van groene stroom staan vermeld, gerangschikt van duur naar goedkoop. Dit meldde de toezichthouder onlangs.

DTe heeft tot publicatie van de overzichten besloten omdat de overheid per 1 januari 2005 de korting op de energiebelasting voor groene stroom beëindigt. Dit kan een prijsverhogend effect hebben. Consumenten die naar aanleiding van deze verandering willen toetsen of hun huidige contract past bij hun profiel, kunnen hiervoor de overzichten raadplegen op de website van DTe, aldus het nieuwsbericht.

De rangordes zijn echter nog niet gepubliceerd. Als reden wordt opgegeven  dat DTe nog niet over alle gewenste gegevens beschikt. De toezichthouder geeft nu te kennen dat  de rangordes zullen worden gebaseerd op prijs, verbruikersprofiel, de herkomst van de energie en de aangeboden contracten. Door deze elementen te combineren, verwacht DTe de energiemarkt inzichtelijk te maken zodat consumenten beter in staat zijn een weloverwogen keuze te maken voor een groene stroomaanbieder. Eerder leek het erop dat de overzichten enkel op prijs gesorteerd zouden worden. Althans, gelet op uitspraken in het nieuwsbericht van 22 oktober.

Op de website van Dte wordt ook gelinkt naar een viertal  vergelijkingssites, waarvan twee uitsluitend voor zakelijk gebruik. Gaslicht.com en Energieprijzen.nl worden als prijs-, produkt- en voorwaardenvergelijkers  voor particulieren genoemd. Vermelding van de websites zegt echter niets over de betrouwbaarheid ervan, zo vermeldt de Disclaimer. DTe adviseert gebruikers van prijs- en of voorwaardenvergelijkssites dan ook verschillende van dergelijke sites onderling te vergelijken. Binnenkort komt daar dus nog één bij!

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie