De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

DTe stelt vergelijking groene stroom leveranciers uit

De Dienst uitvoering en toezicht Energie DTe gaat vanaf 1 november 2004 op haar website overzichten publiceren waarin leveranciers van groene stroom staan vermeld, gerangschikt van duur naar goedkoop. Dit meldde de toezichthouder onlangs.

DTe heeft tot publicatie van de overzichten besloten omdat de overheid per 1 januari 2005 de korting op de energiebelasting voor groene stroom beëindigt. Dit kan een prijsverhogend effect hebben. Consumenten die naar aanleiding van deze verandering willen toetsen of hun huidige contract past bij hun profiel, kunnen hiervoor de overzichten raadplegen op de website van DTe, aldus het nieuwsbericht.

De rangordes zijn echter nog niet gepubliceerd. Als reden wordt opgegeven  dat DTe nog niet over alle gewenste gegevens beschikt. De toezichthouder geeft nu te kennen dat  de rangordes zullen worden gebaseerd op prijs, verbruikersprofiel, de herkomst van de energie en de aangeboden contracten. Door deze elementen te combineren, verwacht DTe de energiemarkt inzichtelijk te maken zodat consumenten beter in staat zijn een weloverwogen keuze te maken voor een groene stroomaanbieder. Eerder leek het erop dat de overzichten enkel op prijs gesorteerd zouden worden. Althans, gelet op uitspraken in het nieuwsbericht van 22 oktober.

Op de website van Dte wordt ook gelinkt naar een viertal  vergelijkingssites, waarvan twee uitsluitend voor zakelijk gebruik. Gaslicht.com en Energieprijzen.nl worden als prijs-, produkt- en voorwaardenvergelijkers  voor particulieren genoemd. Vermelding van de websites zegt echter niets over de betrouwbaarheid ervan, zo vermeldt de Disclaimer. DTe adviseert gebruikers van prijs- en of voorwaardenvergelijkssites dan ook verschillende van dergelijke sites onderling te vergelijken. Binnenkort komt daar dus nog één bij!

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 9 november 2004
Geactualiseerd: maandag 31 januari 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie