De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Duitsland sluit kerncentrales: energieprijzen lopen op

2 reacties

De onrust op de energiemarkt neemt verder toe. Vandaag besloot bondskanselier Angela Merkel dat in Duitsland zeven kerncentrales voor minimaal drie maanden worden gesloten. Het effect is gelijk te zien op de groothandelsmarkt: de energieprijzen lopen razendsnel op.

In Duitsland zijn alle kerncentrales van voor 1980 gesloten. De sluiting is voor een periode van drie maanden, waarin de veiligheid van de zeven kerncentrales wordt onderzocht. Eerder probeerde Merkel nog de kerncentrales langer open te houden.

Door de ontstane problemen in Japan is de veiligheid van kerncentrales echter opeens hoog op de agenda geplaatst. Uit diverse publieke opiniepeilingen blijk dat een ruime meerderheid de resterende kerncentrales zo snel mogelijk gesloten wil zien.

De in Duitsland gesloten kerncentrales namen bijna een kwart van de elektriciteitsbehoefte voor hun rekening. De groothandelsmarkt voor energie schrikt van de sluiting, en de verwachting dat er schaarste zal ontstaan zorgt voor snel oplopende inkoopprijzen.

Wat de gevolgen voor u als consument zijn? Hier houden wij u van op de hoogte. Morgen zullen we verder ingaan op het effect van de prijsstijgingen op uw energierekening.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 15 maart 2011

Reacties (2)

Geplaatst door: Kees de Zwerver ()

Super, binnenkort kan meer dan de helft van de bevolking de rekening niet meer betalen. Gevolg 1: afsluiting van elektriciteit. Gevolg 2: Minder afname van stroom, dus de prijzen zullen nog verder stijgen. Gevolg 3: Nog meer mensen die de rekening niet meer kunnen betalen. En zo krijgen we een heel mooi DOMINO-effect.

Het begin van het einde is reeds in gang gezet. De hele wereld ecomonie zal als een kaarthuis in elkaar storten.
Comfort is alleen nog maar weggelegd voor degene die zijn/haar zakken vult over de rug van een ander.

We gaan weer terug naar af, back to de middeleeuwen.

Geplaatst door: Hout ()

Gewoon overstappen op de steenkool.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie