De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Durion biedt laagste prijsgarantie

door Marlies Hazenberg

Energieleverancier Durion wil de komende twee jaar de goedkoopste leverancier van Nederland  zijn. Het bedrijf geeft consumenten daarom  een 'laagste prijsgarantie’ op gas en stroom.

Het bedrijf zegt zijn tarieven aan te passen als een andere partij zijn prijzen verlaagt. Echter, als een partij zijn prijzen ‘onverantwoord’ verlaagt zodat er met verlies zou worden verkocht, behoudt Durion zich het recht voor daarin niet mee te gaan. Op dat moment is de klant wel direct vrij om te kiezen voor een andere energieleverancier.

Durion verwacht in de toekomst geen grote prijsverschillen op de markt. Ook de prijzen van grijze en groene stroom zullen niet sterk verschillen, aangezien er weinig valt te veranderen aan de inkoopprijzen. Het prijsverschil zal volgens Durion voornamelijk worden bepaald door de wervingskosten van de leverancier. Op dit vlak hebben de bestaande grote bedrijven volgens Durion een achterstand omdat deze nog steeds erg inefficiënt werken.

Durion verwacht  met deze actie binnenkort nog meer nieuwe klanten binnen te halen. Momenteel haalt het energiebedrijf, volgens eigen zeggen, nog 7.000 tot 10.000 nieuwe klanten binnen per week.

De Consumentenbond -en ook Gaslicht.com-  adviseert consumenten bij de keuze voor een ander energiebedrijf kritisch te zijn en niet alleen af te gaan op de prijs. De prijs van gas en stroom is een van de onderdelen waar energieleveranciers – nu al voor groene stroom en per 1 juli dus ook voor de gewone grijze stroom – met elkaar op kunnen concurreren. Durion daagt met de ‘laagste prijsgarantie’ andere energiebedrijven uit tot het aangaan van prijsconcurrentie. Dat is positief omdat één van de beloftes van liberalisering lagere prijzen inhoudt. De Consumentenbond waarschuwt wel dat consumenten moeten controleren of écht de laagste prijs wordt aangeboden. Daarnaast tellen volgens de bond bij de keuze voor een energieaanbieder ook ondermeer service en de kleine lettertjes.

Op Gaslicht.com vindt u hier waar u op moet letten bij het overstappen naar een andere leverancier.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 25 mei 2004
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie