De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

E-mailactie tegen energiereuzen beëindigd

De e-mailactie ikbetaalniet.nl tegen de energiebedrijven Nuon en Essent is eind vorige week stilgelegd. Volgens  initiatiefnemer Dick Stelder is er goed naar de actievoerders geluisterd.

Ongeveer 5.000 mensen hebben zich aangemeld op de website om hun ongenoegen te uiten over de exorbitante beloningen in de top van de energiebedrijven. Ook konden ze aangeven dat ze voor de maand mei geen energienota willen betalen, waar zo'n 3000 klanten gehoor aan gegeven hebben.

Uit alle reacties blijkt dat men van zelfs zo'n kleine groep betaalweigeraars behoorlijk is geschrokken. En de toezeggingen op de aandeelhoudersvergaderingen kunnen in belangrijke mate aan deze actie worden toegeschreven, zo concludeert Stelder. Het webadres zal  paraat gehouden worden voor eventuele toekomstige acties.

Het lijkt de initiatiefnemers niet realistisch om met een kleine groep verder te volharden, mede omdat men het onderwerp zo langzamerhand moe is na wekenlange publiciteit.  "Met 100.000 weigeraars was het natuurlijk een heel ander verhaal geweest, en die zouden we met een eerdere start van de actie hoogst waarschijnlijk ook hebben bereikt. Deze wijsheid achteraf zullen wij goed onthouden voor de volgende keer. De naam van www.ikbetaalniet.nl is in ieder geval nu wel gevestigd."

Geadviseerd wordt om de Essent of Nuon nota weer gewoon te gaan betalen. Gezien de beperkte toezeggingen vindt ikbetaalniet.nl de meest logische stap dat men nu allemaal naar een ander energiebedrijf vertrekt.  Aanbevolen wordt om objectief prijzen te vergelijken op gaslicht.com of www.energiewereld.nl.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 2 mei 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie