De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

E.ON Benelux koopt NRE Energie

Energiebedrijf E.ON Benelux koopt het Eindhovense NRE Energie. Het opgekochte bedrijf is de vijfde energieleverancier in Nederland en heeft  zo'n 275.000 klanten  voornamelijk in Zuid-Oost Brabant.

Met de overname zet E.ON haar eerste stap op de particuliere markt voor energie in Nederland. Het bedrijf wil wereldwijd de leidende energieleverancier worden.

NRE Holding, waarvan de aandelen in handen zijn van de gemeente Eindhoven en omringende gemeenten, is het transportbedrijf dat in deze regio opereert. Met de verkoop van de NRE Energie wordt vooruitgelopen op de voorgenomen splitsingswetgeving, zo meldt het persbericht.  NRE Holding zal zich nu concentreren op het zo efficiënt mogelijk besturen en beheren van het regionale netwerkbedrijf.

E.ON Benelux is gevestigd in Rotterdam en is sinds haar oprichting in 2000 hard gegroeid. Op dit moment  is het bedrijf actief op de grootzakelijke markt. 

Intergas,  het andere Brabantse energiebedrijf dat te koop staat, is niet opgekocht door E.ON.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 6 juni 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie