De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Echte Energie overgenomen door ONS

door Marlies Hazenberg 1 reactie

Het Schiedamse energiebedrijf ONS Groep heeft de groene-stroomleverancier Echte Energie overgenomen. Met de overname is er weer een zelfstandige nieuwkomer van de Nederlandse stroommarkt verdwenen. Dit meldt nieuwsbureau Energeia.

Eerder werden Evolta en Durion overgenomen door Energiebedrijf.com*, ging EnergyXS failliet en trokken buitenlandse partijen als Vattenfall en ENWB zich terug uit de Nederlandse markt. Shell verkocht zijn portefeuille aan Eneco, zo vervolgt de energienieuwsaanbieder.  

Het ideële karakter van Echte Energie, dat bekend staat als een supergroene leverancier is de reden van de overname. Het karakter van Echte Energie sprak de ONS Groep aan, ook toen groene stroom nog goedkoper moest zijn dan grijs. Hoeveel betaald is voor de ongeveer 10.000 klanten van Echte Energie is niet bekend gemaakt.

Echte Energie biedt aan ONS ook de mogelijkheid om te gaan werven buiten het Schiedamse afzetgebied., wat het bedrijf tot nu tot nog niet gedaan heeft. ONS Groep verkoopt nu groene stroom onder de naam Natuurkracht aan de eigen klanten.

ONS zal Echte Energie, dat in 2001 is opgericht zoveel mogelijk zelfstandig laten opereren. Als directeur is de van Intergas afkomstige Vincent van den Bosch aangetrokken. Volgens hem start Echte Energie binnenkort met de aanleg van een bos in Nederland om de CO2-uitstoot door verbranding van gas te compenseren.

Energeia: 'Echte Energie had min of meer dezelfde start als Greenchoice maar waar Greenchoice nu over de 100.000 klanten heeft is Echte Energie blijven steken op 10.000. Mogelijke oorzaak is het imago van een dure leverancier. Echte Energie is altijd van mening geweest dat 'groene stroom' een prijs heeft en dat de klant ook bereid moet zijn om hiervoor te betalen.'

Bij de TOP 5 goedkoopste energiepakketten op Gaslicht.com is het verschil in prijs ook duidelijk te zien. Bij een  gemiddeld jaarverbruik aan stroom staat Greenchoice op de tweede plaats en Echte Energie op de laatste!

* heet nu Oxxio

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 7 april 2005
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Reacties (1)

Geplaatst door: n.kooij ()

Ons bestaat niet meer

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie