Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Eerste solarpark in Nederland in aanbouw

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Deze week is een uniek project gestart in Nederland: een solarpark. De komende tijd worden 36.000 zonnepanelen geplaatst op de voormalige vuilstort bij het Achterhoekse Azewijn. Zo’n 900 woningen kunnen daardoor van groene energie worden voorzien.

Op het terrein van acht hectare zullen zonnepanelen worden geplaatst die de omgeving van energie moeten voorzien. De omgeving zal er echter niet veel last van hebben: het park wordt omgeven met bomen. Het is een bijzonder project, aangezien het het eerste solarpark in Nederland is. Eind 2010 moet het project afgerond en klaar voor gebruik zijn.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 21 september 2010

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.