Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Eind aan stilzwijgende verlenging energiecontracten

Leestijd: 1 minuut

Er komt een einde aan het stilzwijgend verlengen van energiecontracten. Op 5 oktober 2010 is in de Eerste Kamer het wetsvoorstel "stilzwijgende verlenging en opzegtermijn bij abonnementen en lidmaatschappen" aangenomen.

De nieuwe regels zorgen er onder andere voor dat u in de toekomst minder lang aan een verlenging van een energiecontract vastzit. En dat u sneller kunt opzeggen.

Uitzonderingen

Verzekeringen vallen er niet onder. En ook zijn aparte regels opgenomen voor kranten, die kwartaalabonnementen nog wel stilzwijgend mogen verlengen. Tijdschriften die eens per kwartaal verschijnen, mogen met nog maximaal 1 nummer worden verlengd. Verder gelden de nieuwe regels niet voor verenigingen, maar vallen verenigingsbladen er wel weer onder.

Zijn de nieuwe regels nu al geldig?

Wanneer de nieuwe regels in werking treden is nog niet bekend. Het duurt zeker nog een jaar. Tot die tijd blijven de oude regels gelden. Wij houden u via onze website op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Regels al wel geldig voor telecomcontracten

Dit wetsvoorstel gaat niet over het verlengen en opzeggen van uw abonnement op telefoon, televisie en/of internet. Die regels zijn op 1 juli 2009 al aangepast. Lees Contracten makkelijker opzeggen

Meer info over het opzeggen en overstappen naar een andere energieleverancier

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie