De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Electrabel laat stroomtarief dalen en gastarief stijgen

Net als andere energieleveranciers past Electrabel twee keer per jaar de variabele energietarieven aan op de ontwikkelingen in de markt. Als bijvoorbeeld de prijzen voor olie en gas wijzigen, veranderen de energietarieven mee.

Per 1 januari 2011 gelden de nieuwe tarieven. Het elektriciteitstarief daalt en het gastarief stijgt licht. Volgens Electrabel zijn consumenten bij een gemiddelde jaarafrekening voor gas en elektriciteit met de nieuwe tarieven voordeliger uit. 

Het enkeltarief voor stroom gaat van 8,3 naar 7,7 eurocent per kWh. Het dubbeltarief nacht daalt van 6,9 naar 6,4 en het dagtarief van 9,5 naar 8,8 eurocent per kWh. Gas stijgt van 34,8 naar 35,8 eurocent per m³.

Groene stroom van Electrabel heeft hetzelfde tarief als gewone stroom. Zo bespaart u het milieu, zonder dat dit extra geld kost. Electrabel geeft nu 95 euro retour bij DrieJaarVast actietarief; geldt ook voor kleinzakelijk en consumenten die veel energie afnemen.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 20 december 2010
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie