Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Electrabel neemt Rendo en Cogas over

Leestijd: 2 minuten

De Belgische stroomproducent Electrabel doet een tweede overname in Nederland. Na Rendo volgt Cogas Energie voor een niet nader genoemd bedrag.

Cogas Energie levert elektriciteit en aardgas in het oosten van Nederland. Het bedrijf heeft ongeveer 180.000 klanten die vanaf 1 oktober 2006 door Electrabel  beleverd zullen worden.

Recent kochten de Belgen het Drentse Rendo dat voor 66,5 miljoen euro in handen kwam van Electrabel. De overeenkomst heeft alleen betrekking op de leveringsactiviteiten gas en elektriciteit van Rendo Energie en omvat ruim 200.000 klanten die vanaf 1 september  hun energie van Electrabel zullen krijgen.

Het Belgische concern dat marktleider is in de Benelux en onderdeel van de Franse energiereus Suez, wordt door analisten gezien als overnamekandidaat voor het Italiaanse energiebedrijf Enel. Met dertien centrales voor een totale capaciteit van 4710 MW is Electrabel de grootste stroomproducent van Nederland geworden.  Tot nu toe is het bedrijf hier voornamelijk actief in de zakelijke markt, maar met deze overnames wil Electrabel haar activiteiten in Nederland uitbouwen naar de consumentenmarkt. Naar eigen zeggen 'haar positie als leverancier versterken en haar eerste stappen zetten op de residentiële markt.'

Zowel Cogas als Rendo ontbreken in de TOP 5 goedkoopste energiepakketten op onze vergelijkingssites. Beide bedrijven behoren momenteel tot de middenmoters -19e en 20e plaats- in de prijsvergelijkingsranglijst van stroom en gas waarbij uitgegaan wordt  van het gebruik van een gemiddeld huishouden op jaarbasis. Kijken we naar de duurste energiepakketten van dit moment, dan is een gemiddeld huishouden bij Rendo en Cogas ruim tweehonderd euro per jaar goedkoper uit. Vergeleken met de goedkoopste aanbieder met Dubbeldirect scheelt het zo'n honderd euro op jaarbasis qua leveringskosten.

Zie ook: Energiewijzer, met gratis online overstappen naar de leverancier van uw voorkeur.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 11 maart 2020

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.