Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Electrabel wil Rendo en Cogas overnemen

Leestijd: 2 minuten

Het Belgische Electrabel voert overnamegesprekken met de Nederlandse energiebedrijven Cogas en Rendo. Dat schrijft het Financieele Dagblad in de maandageditie.

De burgemeester van Hoogeveen, de grootste aandeelhouder van Rendo, schijnt in een besloten vergadering gezegd te hebben dat Rendo te koop staat. De krant baseert zich op een anonieme bron.  

De directies zouden groen licht hebben gekregen van de aandeelhouders om de leveringsgedeeltes te verkopen en een accountantskantoor zou bezig zijn met een boekenonderzoek. Er zou alleen met Electrabel gepraat worden over de verkoop. De VVD-fractie in de gemeenteraad van Almelo, de grootste aandeelhouder van Cogas, vraagt zich af of dat laatste wel verstandig is.

Cogas, het energiebedrijf uit Almelo, bestaat inmiddels veertig jaar. Wie nu voor Cogas VastePrijs en/of gas kiest, ontvangt 40 dagen gratis stroom. Cogas staat zowel met  VastePrijs Stroom als Variabel Gas in de TOP 5 op Gaslicht.com.

Rendo, met vestigingen in Hoogeveen, Meppel en Steenwijk levert al veel langer energie. Gas sinds 1859 en stroom sinds 1927. Overigens levert Rendo in het hele land en wie zich nu aanmeldt, ontvangt een energiekostenmeter of intelligente zaklamp. Rendo is weliswaar niet de goedkoopste energieleverancier, maar verleent wel de beste service. Ook zijn consumenten het meest tevreden over de prijzen van Rendo. Althans, dat bleek uit een onafhankelijk marktonderzoek in augustus vorig jaar. 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.