Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Electriciteitsleverancier Anode neemt E-Part klanten over

Leestijd: 2 minuten

Elektriciteitsleverancier Anode neemt het klantenbestand van E-part over. Dit heeft de Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa) vandaag bekendgemaakt.

Vergunning E-Part ingetrokken
Het klantenbestand stond te koop nadat de NMa vorige week besloot de vergunning van E-part voor de levering van elektriciteit in te trekken.  Zoals bericht voldeed E-part niet meer aan de eisen die gelden voor een energieleverancier die aan consumenten levert. Alle 451 voormalige klanten van E-Part  krijgen inmiddels hun elektriciteit geleverd door Anode.

Noodprocedure voorbij
Als gevolg van de intrekking van de vergunning van E-part trad een zogenaamde “noodprocedure” in werking. Deze procedure heeft er voor gezorgd dat de klanten van E-part na de intrekking van de vergunning gewoon stroom bleven ontvangen. Nu het klantenbestand van E-part is overgenomen, is deze noodprocedure afgelopen.   De NMa heeft geconstateerd dat de noodprocedure succesvol door alle betrokken bedrijven is uitgevoerd.

Wie is Anode?
Anode bestaat sinds 2001 en heeft in 2002 een tijdje samengewerkt met Caplare. Voor deze energieleverancier werd toen stroom ingekocht. In hetzelfde jaar kwam E-Part op de markt met het product 'Simpelstroom' voor wie Anode eveneens (groene) stroom ging inkopen en de zogeheten 'programma verantwoordelijkheid' droeg. Een jaar later werd Elektran aan het rijtje toegevoegd. In 2004 is het bedrijf ook in België erkend en vorig jaar kreeg het een leveringsvergunning voor de Vlaamse markt.

Anode is een nieuwe leverancier van elektriciteit, aldus NMa. Op 15 november jl. heeft de toezichthouder (DTe) een vergunning aan Anode verstrekt. In dit vergunningbesluit is extra aandacht besteed aan het feit dat Anode een klantenbestand heeft overgenomen met verschillende klanten die al geruime tijd problemen hadden met energieleverancier E-part. DTe heeft daarom als extra voorwaarde in de vergunning gesteld dat Anode deze klachten snel oplost.

Switchen van leverancier mogelijk
Anode zal de voormalige klanten van E-part nu zo spoedig mogelijk per brief inlichten over de verkoop en de gevolgen daarvan. Indien de overgenomen klanten toch liever naar een andere leverancier gaan, kunnen zij zich met een opzegtermijn van dertig dagen aanmelden bij de leverancier van hun keuze.

Meer informatie
Informatie over wat er precies gebeurt nadat een leveringsvergunning wordt ingetrokken, is hier te vinden, overgenomen van de website van ConsuWijzer, het gezamenlijke consumenteninformatieloket van de NMa, OPTA en de Consumentenautoriteit.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.