Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Electriciteitsverbruik blijft stijgen

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Het elektriciteitsverbruik in Nederland blijft verder stijgen. November was de vierde maand op rij dat het verbruik hoger uitkwam ten opzichte van dezelfde maand van vorig jaar. Het verbruik van elektriciteit lag in deze maand 3,5 procent hoger. Dat is de grootste stijging in drie jaar tijd. Deze cijfers komen van landelijk elektriciteitstransporteur Tennet.

TenneT publiceert iedere maand op haar website rond de 20e actuele cijfers rond om het energieverbruik, productie, import en export. Met de cijfers geeft de elektriciteitstransporteur meer transparantie over de ontwikkelingen in de stroommarkt.

Cijfers (in gigawattuur):
Verbruik: 103.973
Import: 15.172
Export: 12.787
Totaal: 101.588
Dat is een  verschil van 3,56% ten opzichte van vorig jaar.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie