De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Electriciteitsverbruik blijft stijgen

door Jeanet Woldring

Het elektriciteitsverbruik in Nederland blijft verder stijgen. November was de vierde maand op rij dat het verbruik hoger uitkwam ten opzichte van dezelfde maand van vorig jaar. Het verbruik van elektriciteit lag in deze maand 3,5 procent hoger. Dat is de grootste stijging in drie jaar tijd. Deze cijfers komen van landelijk elektriciteitstransporteur Tennet.

TenneT publiceert iedere maand op haar website rond de 20e actuele cijfers rond om het energieverbruik, productie, import en export. Met de cijfers geeft de elektriciteitstransporteur meer transparantie over de ontwikkelingen in de stroommarkt.

Cijfers (in gigawattuur):
Verbruik: 103.973
Import: 15.172
Export: 12.787
Totaal: 101.588
Dat is een  verschil van 3,56% ten opzichte van vorig jaar.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie