De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Netwerkbedrijf Delta heet voortaan Enduris

door Jeanet Woldring

Energieleverancier Delta heeft de naam van het eigen netwerkbedrijf veranderd in 'Enduris'. Daarmee voldoet het bedrijf aan de eis van toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM), omdat de naam van een netbeheerder niet mag lijken op die van een productieleveringsbedrijf.

Tot nu toe heette het onderdeel Delta Netwerkbedrijf. Naast een nieuwe naam krijgt de netbeheerder ook een nieuw logo. Volgens een woordvoerder van de netbeheerder gaat het slechts om een uiterlijke verandering, want Enduris blijft voorlopig onderdeel van de Deltaholding.

Afgesplitst

Toch moet Enduris op termijn afgesplitst worden van het moederbedrijf. De ACM heeft bepaald dat het Zeeuwse energiebedrijf daarvoor de tijd krijgt tot eind juni 2017. Volgens Delta gaan er als gevolg van de splitsing minstens 800 banen verloren in Zeeland. In 2011 moesten alle Europese energiebedrijven zijn opgesplitst in een netwerkbedrijf en een distributiebedrijf. Zo werd Essent omgedoopt in Enexis, Nuon in Liander en Eneco gaf de naam Stedin aan zijn netwerkbedrijf.

Netwerk

Storingen aan het netwerk, zoals gas‐ en elektriciteitsleidingen, blijven verholpen worden door werknemers van de Delta Netwerkgroep. Die bedrijfstak blijft onderdeel uitmaken van het commerciële onderdeel van het energiebedrijf en mag dus de naam blijven voeren. Voor consumenten verandert er niets, aldus een woordvoerder.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 5 januari 2016
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie